sql server 2000 kurulum hatası.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kamuran48
Üye

sql server 2000 kurulum hatası.

Mesaj gönderen kamuran48 »

selam,
microsoft SQl server 2000 enterprise edition server is not supported on this operating system. şeklinde bir hata alıyorum ve hemen client seçeneğine geçiyor.bunun nedenini bulamadım.windows xp pro sp2 işletim sistemini kullanıyorum.ram 1 gb.işlemci 1.86ghz. yardımcı olursanız sevinirim.iyi çalışmalar.
En son kamuran48 tarafından 10 Kas 2006 08:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
ikut

Re: sql server 2000 kurulum hatası.

Mesaj gönderen ikut »

kamuran48 yazdı:selam,
microsoft SQl server 2000 enterprise edition server is not supported on this operating system. şeklinde bir hata alıyorum ve hemen client seçeneğine geçiyor.bunun nedenini bulamadım.windows xp sp2 işletim sistemini kullanıyorum.ram 1 gb.işlemci 1.86ghz. yardımcı olursanız sevinirim.iyi çalışmalar.
Sebebi çok basit. Sql SERVER için SERVER olan bir işletim sistemi gerekir. kısaca 2000 server 2003 server gibi. mesajda bunu söylüyor. ha yazılımcılar için özel bir sürüm var sql in. o xp yede kurulabiliyor. sql server 2000 pro edition gibi. eğer istersen MSDE ile dene. genede sen bilirsin.
Mysterio
Üye

Re: sql server 2000 kurulum hatası.

Mesaj gönderen Mysterio »

Sebebi çok basit. Sql SERVER için SERVER olan bir işletim sistemi gerekir. kısaca 2000 server 2003 server gibi. mesajda bunu söylüyor. ha yazılımcılar için özel bir sürüm var sql in. o xp yede kurulabiliyor. sql server 2000 pro edition gibi. eğer istersen MSDE ile dene. genede sen bilirsin.
Bahsettiğin sürüm pro değil personel edition (MsSql PE) olması lazım
Hakan Can
Üye

Mesaj gönderen Hakan Can »

İşletim sistemi Windows XP Home edition mu yoksa Windows XP Professional mı?

Birincisi ise sorun ondandır.

İyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
nosedive
Üye

sorun home olmasındandır

Mesaj gönderen nosedive »

ben xp proya kurdum çalışıyor..hoş iki gündür sıyırtıracak bana kafayı ama...xp pro sp2 de kurar...sen home kullanıyorsundur büyük ihtimalle
Mysterio
Üye

Mesaj gönderen Mysterio »

Arkadaşlar geçen gün XP home a SQL server kurdum ben.
Ama nasıl?

2 defa SQL server 2000 kurup kaldırdım.
1 defa 2005

Şu anda çalışıyor bende.

Önce MSDE kurup arkasından SQL Server 2000 kurmayı dene.
Muhtemelen çalışacaktır
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Ben de kuramamıştım, bir çok deneme yaptım ve en sonunda ancak Win XP yi kurduktan sonra daha hiç bir donanım sürücüsünü yüklemeden SQL'i kurarak sorunumu çözmüştüm. 4 günüm gitmişti. Off of. Bari size kolay gelsin.
Şaban Şahin AKMAN