selam,
microsoft SQl server 2000 enterprise edition server is not supported on this operating system. şeklinde bir hata alıyorum ve hemen client seçeneğine geçiyor.bunun nedenini bulamadım.windows xp pro sp2 işletim sistemini kullanıyorum.ram 1 gb.işlemci 1.86ghz. yardımcı olursanız sevinirim.iyi çalışmalar.
sql server 2000 kurulum hatası.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
sql server 2000 kurulum hatası.
En son kamuran48 tarafından 10 Kas 2006 08:21 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Re: sql server 2000 kurulum hatası.
Sebebi çok basit. Sql SERVER için SERVER olan bir işletim sistemi gerekir. kısaca 2000 server 2003 server gibi. mesajda bunu söylüyor. ha yazılımcılar için özel bir sürüm var sql in. o xp yede kurulabiliyor. sql server 2000 pro edition gibi. eğer istersen MSDE ile dene. genede sen bilirsin.kamuran48 yazdı:selam,
microsoft SQl server 2000 enterprise edition server is not supported on this operating system. şeklinde bir hata alıyorum ve hemen client seçeneğine geçiyor.bunun nedenini bulamadım.windows xp sp2 işletim sistemini kullanıyorum.ram 1 gb.işlemci 1.86ghz. yardımcı olursanız sevinirim.iyi çalışmalar.
Re: sql server 2000 kurulum hatası.
Bahsettiğin sürüm pro değil personel edition (MsSql PE) olması lazımSebebi çok basit. Sql SERVER için SERVER olan bir işletim sistemi gerekir. kısaca 2000 server 2003 server gibi. mesajda bunu söylüyor. ha yazılımcılar için özel bir sürüm var sql in. o xp yede kurulabiliyor. sql server 2000 pro edition gibi. eğer istersen MSDE ile dene. genede sen bilirsin.
sorun home olmasındandır
ben xp proya kurdum çalışıyor..hoş iki gündür sıyırtıracak bana kafayı ama...xp pro sp2 de kurar...sen home kullanıyorsundur büyük ihtimalle
- sabanakman
- Kıdemli Üye