FireBird'den vazgeçmek istemiyorum!

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
palandoken
Üye

FireBird'den vazgeçmek istemiyorum!

Mesaj gönderen palandoken »

Arkadaşlar projelerimde FireBird'ü kullanmak istiyorum ama çok zorlanıyorum.Delphi içerisinde Paradox'ta tıkır tıkır çalışan kodlar FireBird'de hata veriyor.Çoğunu düzeltemiyorum.

Acaba FireBird'e yanlış bir yerden mi başladım?Acaba temelini atmadan direk binayı yapmaya mı başladım?Nerede hata yapıyorum?Bana bir fikir verin arkadaşlar.Bu böyle olmayacak.
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Firebird için BDE bileşenlerini mi yoksa IBX bileşen setini mi kullanıyorsunuz? Hatta FIBPlus ile daha uyumlu çalıştığını söyleyebilirim. Nede olsa IBX interbase tabanlı :wink: Aldığınız hataları da yazarsanız daha isabetli tavsiyeler yapılabilir :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

ben bu karamsarlığı şahsım dahil firebird'e yeni başlayanlarda gördüm. ancak bırakmak çözüm değil. firebird biraz sıkıntı yaşatıyor gibi gelse de ben tek geçerim. nimetleri o vt bile sayılmayan paradox a göre hayli falza.

firebird bana sql'i öğretti. vt tasarımındaki ince noktaları öğretti. vt demek hayat demek bana göre. müşterinizin datası kadar önemli ne varki dünyada, cari kayıtları, stokları, alacakları, borçları bütün bu kayıtlar gitse siz ona ne verirseniz verin telafi edemezsiniz.

bence sızlanmak yerine detaylıca öğrenmek maksatlı bol bol test yapın. ben öle yaptım. firebird ü tam kavrayabilmke için öncelikle sql öğrenin. en azından select, delete, insert, update gibi temel sql kodlarını öğrenmelisiniz. firebird sql üzerine inşa edilen bir VT dir. dünyadaki bütün prof. VT lere baktığınızda SQL üzerine inşa edildiklerinin görürsünüz. bence yılmayın. sorunlarınızı sürekli paylaşın, doğruyu mutlaka bulacaksınız...
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

Paradox ile fb deki sql e yazdığınız cümlelerdeki ",' (bunları değiştirmen gerekiyor) , sql sorguda tablo adında kullandığımız as de farklı. Ben de olmuştu ben tek tek sql cümleleri değiştirmiştim.
Firebird ile açıkçası ben paradoxu, mysql, mssql,access, advantage (kurulumunda boşken bile 50 mb ram kullanıyor) vs. yi değişmem. Burda benden çok iyi arkadaşlar var. Kimsenin farklı bir şey diyeceğini sanmam. İBSQL i indirip okuyun. Öğrendiğinizde paradoxla vakit kaybetmişim diyeceğinize eminim.
Kullanıcı avatarı
spoke25
Üye

Mesaj gönderen spoke25 »

Tv satışş reklamı gibi olacakk ama Bundan bir yıl once SQL benim için bir söylemdi..

Fire bird sayesinde Sql öğreniyorsun. SŞimdi bana deselerki gel oracle Öğren kanımcca değişen sadece bazı sql koutları olabilir. Onun dışında başka değişen hiç birşey olmaz.
Diyeceğim O ki Bunda cok samimiyim Hiç bir programda kullanmayacak olsan dahi Fire bird Öğrenmemendir.

tavsiye istersenn ibexpertti kur..
sonra table olusturup trrigerları ve stored procedurları öğren.. yanii data sekmesine geldiğindee oradann kayıt girtdiğinde trriger nezaman çalışıyor bunları kavraman içinn önemlii ben aylarca delphi açmadım desem yeridir.

Vebu forum senin en buyukk destekçin bir şey sorsan en azından fikir verecekbirsürü üstad var.
kolaygelsin
Başlayan Herşey Birgün Bitmek Zorundadır.
Kullanıcı avatarı
y.kulac
Üye

Mesaj gönderen y.kulac »

delphi7 de interbase(ibx) bileşenleri hazır var zaten. firebird bağlantılarınızı bu bileşnlerle yaparsanız hiç zorlanmazsınız. ben paradox'tan firebird'e geçiş yaptığımda hiç zoarlanmadım. sql aynı sql. arada ufak tefek farklılıklar olabiliyor. ayrıca forumumuzda firebird ile ilgili kaynak son derece fazla.
Kullanıcı avatarı
NewMember
Üye

Mesaj gönderen NewMember »

kadirkurtoglu yazdı:ben bu karamsarlığı şahsım dahil firebird'e yeni başlayanlarda gördüm. ancak bırakmak çözüm değil.
+1

Kesinlikle vazgeçme.Aynı şeyleri hep yaşadık.Tam bir yıl önce database olarak Firebird kullanmaya karar verdiğimde epey zorlanmama rağmen bugün ne kadar iyi bir karar verdiğimi düşünüyorum.

Diğer özellikleri bir yana (forumdaki bütün ustalar bu konuda bir şeyler yazmış yazıyor) küçük bir kurulum exesi olması, kolay kurulumu ve de hatta programınız ile birlikte hiç bir ayar yapmaya gerek kalmadan (pcyi yeniden başlatmaya bile gerek yok(XP için)) karşı pcye kurulması bile yeter.

Bence bir yerlerden başlamalı ve sorun çıktıkça sorun bazlı üzerine giderek öğrenmelisin.
palandoken
Üye

Mesaj gönderen palandoken »

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.Hepiniz aynı şeyi söylediğinize göre demek ki bir bildiğiniz var.Bir süreliğine Delphi'yi bir kenara bırakıp FireBird'e ağırlık vermeye karar verdim.Bakalım sonuç ne olacak.İyi ki varsınız.

rsimsek abi FireBird için IBX bileşenlerini kullanıyorum.
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.
Kullanıcı avatarı
ofenX
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ofenX »

Merhaba,
arkadaşların söylediklerine ilaveten vt toolu olarak da bir tane kullanın derim. Ben tavsiye üzerine ibexperti kullanıyorum kısıtlı olan sürümü ücretsizdir.
Denemeleri onunla rahatlıkla yapabilirsiniz.
Vt, tablo,alan oluşturma .... işlerini oradan rahatlıkla yapabilirsiniz. Bir şeylerin ters gittiğinde ordan faydalanabilirsiniz.

Kolay gelsin.

!!!! Edit @spoke25 in ibexperti tavsiye ettiğini gözden kaçırmışım. Neyse fazla tavsiyeden bir şey çıkmaz :lol:
http://www.aysbergbilgisayar.com
Logo Go özel eğitim, web tasarım, teknik servis