Firebird Guardin servisi hakkında

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
kahraman1285
Üye

Firebird Guardin servisi hakkında

Mesaj gönderen kahraman1285 »

Bilgisayar açılır açılmaz

Kod: Tümünü seç

The Firebird Guardian failed to startup because another instance of the guardian is already running
diye bi ikaz veriyor.Firebird guardian system trayda çalıştığını görüyorum ama denetim masasında firebird server manager da firebird server'ı çalıştıramıyorum.

Bu durum projemdeki clientların bana bağlanmasında bi sorun yaratır mı?
Açılıştaki hata mesajı için firebird iki defa yükledim kaldırdım.

Bu hatayı düzeltmek için ne yapabilirim.Denetim masasındaki Fbyi neden çalıştıramıyorum.Guardian mı engel oluyor.

Fbyi uninstall ettiğimde gds32.dll dosyasınıda silmek istedim ama system32 içinde yoktu.

Fb Guardian ile Fb Server arasında bir fark varmı.anladığım kadarıyla ikisi bir arada çalıştırılamıyor.Denetim masası>Yönetimsel araçlar>Hizmetler kısmından baaktığımda ikisinide görebiliyorum.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Firebird Server esas çalışaması gereken database servisi. Guardian eğer bir şekilde Firebird server kapanırsa onu açmak için kullanılıyor. Guardian servis olarak çalışabildiği gibi, Başlangıç'a koyarakta çalıştırılabilir. Eğer 2000/Xp kullanıyorsanız, servis olarak çalışması en iyisi.

Aklıma ilk gelen ihtimal Guardian'ın hem servis olarak, hem de başlangıç klasöründen çalışması. Başlat ->Programlar->Başlangıç klasörlerini bir kontrol edin.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
bilgisayarda birden fazla kullanıcı varsa servis diğer kullanıcı tarafından çalıştırılmış olabilir.
sizin bağlandığınız kullanıcı da çalıştırmaya çalıştığında
zaten çalıştığını söylüyor.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
kahraman1285
Üye

XP Tek kullanıcılı (açılışta şifre sormuyor).Denetim masası>firebird manager'da "Use Guardian" onayını kaldırsam ve

denetim masası>Yönetimsel araçlar>hizmetler kısmında Fb Guardian özellliklerini Başlatma seçeneğini "Devre dışı" bıraksam bu hatadan kurtulabilirmiyim?
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Bence servis olarak çalışsın, diğer çalıştıran kısmı bulup onu devre dışı bırakın. Başlangıç'a baktınız mı?

Kolay gelsin.
kahraman1285
Üye

Başlangıç klasörüne ve msconfig'e baktım ama fb guardian adı yok.

Şimdide bilg.açıldığında hata mesajı vermiyor.Ama FB guardian system tray da çalıştığını görüyorum.Fb server ise stop durumunda guardianı kapatıp Fb server'ı elle çalıtırıyorum.

Fb Server ve Guardianın başlangıç seçeneği Otomatik mi olmaı yoksa guardianı Elle başlangıcamı ayarlamalıyım.

Teşekkürler...