İyi çalışmalar herkese;
Programda Devexpress Vertical grid kullanıyorum. alanları çalışma anında oluşturuyorum. bir hücrenin (satırın) editpropetris özelliğini combobox yapıyorum. fakat combobox'un items içeriğini oluşturamıyorum. alan combobox fakat içerik olmuyor. kodlarını bulamadım. bu konuda yardımcı olabilecek birileri olursa sevinirim.
VerticalGrid
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- kadirkurtoglu
- Üye
Kod: Tümünü seç
TcxComboboxProperties(cxgridTableView1Alan.Properties).Items.Add();
- pasa_yasar
- Üye
yukarıdaki kodu yazınca acces violation 0080464C hatasını veriyor. combobox listesine herhangi birşey eklemiyor. kodu biraz daha geniş anlatabilirmisin. benim yazdığım kod
yukarıdaki gibi alanı oluşturuyorum ama combox içeriğine birşey ekleyemiyorum.
cxVerticalGrid1.Add(TcxEditorRow).Index:=a;
if mySQLQuery18Areatype.AsString='Combobox' then
begin
TcxEditorRow(cxVerticalGrid1.Rows[a]).Properties.EditPropertiesClass:=TcxComboboxProperties;
end;
- kadirkurtoglu
- Üye
arkadaşım cevabı yazdım. yukardaki gibi kullanabilirsin...pasa_yasar yazdı:yukarıdaki kodu yazınca acces violation 0080464C hatasını veriyor. combobox listesine herhangi birşey eklemiyor. kodu biraz daha geniş anlatabilirmisin. benim yazdığım kod
yukarıdaki gibi alanı oluşturuyorum ama combox içeriğine birşey ekleyemiyorum.Kod: Tümünü seç
cxVerticalGrid1.Add(TcxEditorRow).Index:=a; if mySQLQuery18Areatype.AsString='Combobox' then begin TcxEditorRow(cxVerticalGrid1.Rows[a]).Properties.EditPropertiesClass:=TcxComboboxProperties; end;
Kolay Gelsin...
- pasa_yasar
- Üye
- pasa_yasar
- Üye
TcxComboboxProperties(TcxEditorRow(cxVerticalGrid1.Rows[a]).Properties.EditProperties).Items.Add('deneme');