Çok Acemiler için

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
YaPaY
Üye

Çok Acemiler için

Mesaj gönderen YaPaY »

Merhabalar,

Paradox hakkında biraz bilgim var, en azından DBGrid'de kayıtları listeletip işlem yapıyorum. Sitede okuduklarımdan sonra yolun başındayken FB'ye geceyim dedim. Makineme 2.0 sürümünü kurdum. Delphi ile kullanabilmek için IBO4_7_Beta12_Eval.zip diye bir dosya çektim, fakat buda kurulum esnasında makinenizde Interbase'in farklı verisyonu var önce onu kaldırın gibi bir mesaj verip kurulmuyor. Daha sonra Interbase ile ilgili makinemde kurulan ne varsa sildim, sadece compenetleri ellemedim. Fakat ısrarla aynı hatayı alıyorum.

Buda olmayınca pes etmeyip FIB componentlerini kurdum, README'leri okudum ve kurulum tamamlandı. FB'de EMS ile ile bir Database hazırladım daha sonra D7 ile bağlandım, herhangi bir sorun yok sadece DBGrid'e satırları listeletemedim. Daha doğrusu Alias kısmında takıldım kaldım, DB açık diyordu. EMS'yi kapadım, ama bir türlü DBGrid'le FIB'i bağlayamadım.

Sitede arama ayptım ama bu derece basit bir soru yoktu, herkez maşallah şakır şakır kullanıyor FB'yi.

Ne yapmam gerektiğini basitçe yazabilecek olanlara çok teşekür edecem. En azında SELECT * FROM sorgumu DBEdit'e aktarabileyim.

Şimdiden teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
armadillo
Üye

Mesaj gönderen armadillo »

:oops:
En son armadillo tarafından 11 Oca 2007 06:04 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
armadillo
Üye

Mesaj gönderen armadillo »

:oops:
En son armadillo tarafından 11 Oca 2007 06:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

System32 klasöründen gds32.dll kitaplığını silip yeniden kurulum yap.

Kolay gele.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Eğer FB'de yeni iseniz o zaman öncelikli olarak Forumun Firebird bölümündeki Firebird Hakkında Sıkça Sorulan Sorular başlığını hızlıca bir okuyun. Daha sonra Makaleler bölümünde FB ile ilgili bir takım açıklamalar ve örnekler var onları inceleyin, Ayrıca Gene VT hakkında bilgi olması amaçlı Seminerlerimiz var bunları indirip izleyin.

Faydasını göreceksiniz.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/