Firebird sonradan eklenen Fieldslerde hatamı oluşuyor

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Abrak
Üye

Firebird sonradan eklenen Fieldslerde hatamı oluşuyor

Mesaj gönderen Abrak »

selam arkadaşlar
İbexpert te hazırladığım databes üzerinde biraz çalıştıktan sonra tüm Table ye yeni bir Fields alan tanımlıyorum İbexpert yardımı ile daha sonra programa döndüğümde Grid veya başka DB.. componentleriyle o alana kayıt yapamıyorum daha önce karşılaşan varmı arkadaşlar varsa nasıl çözebiliriz yoksa 3 alan ekleyemediğim için yeniden oluşturmam gerekecek tüm databesi sanırım
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a
tabloda yaptığın değişiklikleri programda da güncellemen lazım.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Abrak
Üye

Mesaj gönderen Abrak »

aslangeri yazdı:s.a
tabloda yaptığın değişiklikleri programda da güncellemen lazım.
tabiki güncelliyorum ufak bir deneme projesinde şöyle bir sonuç çıktı güncellemek işe yaramıyor veya başka birşey aynı sadece olay İBdataset'leri kaldırıp tekrar koyarsam düzeliyor bu ne anlama geliyor acaba
Başkasına Olan Saygımız.. Kendimize Olan saygıdır..
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

aslangeri'nin güncelle demesinden kastı. Database değişikliklerini. Dataset içerisinde field olarak belirt manasında. select ifadesi * olabilir. ancak UpdateSQL ve InsertSQL ler de Table fieldleri birebir geçer. dolasıyla sen UpdateSQl ve InsertSQl ifadelerine göz at. bak bakem yeni field orda varmı.

Kolay Gelsin...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Abrak
Üye

Mesaj gönderen Abrak »

kadirkurtoglu yazdı:aslangeri'nin güncelle demesinden kastı. Database değişikliklerini. Dataset içerisinde field olarak belirt manasında. select ifadesi * olabilir. ancak UpdateSQL ve InsertSQL ler de Table fieldleri birebir geçer. dolasıyla sen UpdateSQl ve InsertSQl ifadelerine göz at. bak bakem yeni field orda varmı.

Kolay Gelsin...
evet ben güncellerken sadece select ifadesinden yeterli sanıyordum fakat Generator SQL deki ifadeleride ayrıca tekrardan düzenlemek gerekiyormuş

Tşk ler arkadaşlar boşa panik yapmışım :oops: