ClientDataSet + DBGrid ="Yazarken birden yavaşlıyor,don

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
huseyinkucuk
Üye
İletişim:

ClientDataSet + DBGrid ="Yazarken birden yavaşlıyor,don

Mesaj gönderen huseyinkucuk »

Arkadaşlar, DBGrid i ClientDataSet e bağladım. Mesela ACIKLAMA alanı (String 100) DBGrid üzerinde ortalama 30 karakter alacak şekilde duruyor, buraya biz 30 dan fazla karakter yazınca haliyle sağa doğru yazıyoruz, yani önceki yazı sola doğru kayıyor (normal, edit nesnesinde olduğu gibi yani... Yani normal olması gereken)... Ama bu olay olurken makina nerdeyse donuyor (çok çok yavaş oluyor), bi harfin sola kayması için neredeyse 10 saniyeden fazla bekliyorum. Bunun sebebi ne olabilir acaba? Aynı şey Query, Table, IBDataset vb. ile olmadığı halde ClientDataSet ile oluyor? Sebebi ne olabilir, böyle bir problemle karşılaşan başka arkadaşım var mı? Yardımlarınızı bekliyorum, hepinize kolay gelsin...
29.04.2005 tarihi itibariyle Delphi öğrenmeye başlayan yeni bir kullanıcı sayılabilirim.
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

Merhaba , Clientdataseti bağladığın dataset ile bağlantılarını kontrol et. Özellikle ikisinin field sayıları farkli ise sorun çıkarabilir. Ayrıca not null belirlediklerini request false yap.Bir de midas dosyanı güncellemeyi unutma.
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Bazı yerlere yazdığın kodlarda etkili olabilir. Mesela Field.onChange, onGetText,onSetText, DBGrid.onDrawDataCell vs. vs.
Şaban Şahin AKMAN
Üye
İletişim:

Arkadaşlar, problemin hangi koşul altında oluştuğunu anladım (ama sebebini bilmiyorum).
Ben form olarak şunu kullanıyorum:
Bi tane formun üstüne, köşeleri yuvarlatılmış bi shape i align=alClient yaptım, formu da transparant yaptım (gözükmüyo). Form olarak böyle bişey kullanıyorum... işte bu formun üstüne ClientDataset ve DBGrid koyduğum zaman, yazı DBGrid sütununun gözüken yerini aştığında aşırı yavaşlıyor (donmuyor). Böyle bir sorunla karşılaşan oldu mu? Olduysa çözdü mü? Çözdüyse benimle paylaşır mı çözümü? Herkese kolay gelsin...
29.04.2005 tarihi itibariyle Delphi öğrenmeye başlayan yeni bir kullanıcı sayılabilirim.
Kullanıcı avatarı
huseyinkucuk
Üye
İletişim:

Bi de; formun TransParentColor özelliğini false yapınca problem düzeliyo, form transparanken başgösteriyo... ???