autoincrement ve trigger

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

autoincrement ve trigger

Mesaj gönderen mudipasa »

IBExpert te bir generator tanımlıyorum. Trigger yapıyorum. Tablomdaki değişkenime otomatik artan sayı veriyorum. Yalnız IBExpert te iken Data girdiğimde otomatik arttırıyor. Delphide yapınca ise değer girmen gerekiyor diyor. Komik olan şey ise 3 tabloda yaptım sorun yok 4. de sorun çıktı. bunun espirisi ne acaba ...
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Evet, ortada bir sorun var sonucu da var fakat tarifi yok :? Neyi nasıl yaptığınızı bilmeden cevap vermek zor. Belli ki bir şeyleri yanlış ya da eksik yapıyorsunuz. Bahsedilen otomatik artan alan kendi kendine artmayacaktır. Zaten bunu bildiğinizden generator ünü de oluşturmuşsunuz. IBx bileşenlerini kullanıyorsanız, IBDataSet kullanmanızı öneririm (Insert, Delete, Update, Refresh SQL lerini oluşturarak). IBDataSet in özelliklerinde GeneretorField diye bir özellik var. Oraya oluşturduğunuz generator ü ekliyorsunuz.. Hepsi bu :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

Mesaj gönderen mudipasa »

sorun çözüldü. ilginize teşekkür ederim rsimsek. allah sizin ve bizim bilgi gelişimimize yardımcı olsun.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Ben de teşekkür ederim, hayrını görün :)
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!