dbgrid onkeyup ile ilgili bi çıkmaz.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
meron06
Üye

dbgrid onkeyup ile ilgili bi çıkmaz.

Mesaj gönderen meron06 »

sel.al.arkadaşlar.d7 ve fb 2.0.1 de bi projem var.projemin bi bölümünde formun sol tarafında bi dbgridim var.ve dbgridin sağındada o gridde listelenen muşterilerin kayıtlarını listeletiyorum.şimdi yapı şu şekilde.grid in onkeyup ına yazmış olduğum kodla o muşteriye ait kayıtları sağ tarafa çekip gösteriyorum.ama şöyle bi çıkmaz var.gridimin üzerinde yzarak arama desteği var.örnekle açıklayayım.

gridde 10 tane muşteri var.muşterilerden AHMET adlı muşteriyi kullanıcı grid üzerinde yazarak arıyor.örn.AHM tuşlarına bastı ve ahmet muşterisini buldu.bu işlemde AHM tuşlarına basınca 3 defa onkeyup olayı tekrarlandı.ve aynı kayıtlar 3 defa çekildi.yapıyı değiştirmem malesef mümkün deyil.burda AHM tuşlarına kullanıcı ard arda basınca onkeyup çalışmasın.kullanıcı en son tuştan parmağını çekimce (M) on keyup olayı tetiklensin gibi bişey yapabilirmiyim.yada daha farklı nasıl bi yol izleyebilirim.fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.hepinize iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
filitreleme yapmak için tablonun after scroll eventini kullansan daha güzel olur.
böylelikle aynı kaydı tekrar tekrar filitrelemesinide egellemiş olursun.
gridin onkeyup ına yazdığın kodları soldaki gridin bağlı olduğu dataset in afterscroll olayına yazacaksın o kadar.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

aslangeri kardeş ilgin için çok teşekkür ederim öncelikle.bu afterscrool olayınca grid üzerinde yazarak arama yaptığımda afterscrool olayı bi defamı tetikleniyor.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

merhabalar, bana bir dbgrid üzerindeki kayıtlar arasında gezildiği zaman çalışacak bir event lazım. mesela 5. kayıttan 6.kayıda geçildiği zaman tetiklenecek bir olay.
Bu olay afterscroll olayımıdır?
bu olayı ilgili yere bir showmessage koyarak denemek istedim ama söz konusu query nesnesi datamodule de olduğu için showmessage komutu çalışmadı.
datamoduledeki querynin afterscroll eventinden başka bir fomdaki timer'ı durdurmayı denedim yine hata verdi.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
@meron06 after scrol kayıt değiştikten sonra 1 defa tetiklenir.
tablo kapalı iken open edildiği zaman tetiklenir.
tabloda başka bir kayıt seçildikten sonra tetiklenir.
bu olaylarda 1 defa tetiklenir.
yani ahmet i aradığın zaman ah yazıp ahmet e geldi (olay tetiklendi) sonra met yazdın kayıt değişmediği için olay da tetiklenmez.
@nitro datamodul un uses satırına dialogs unitini eklersen showmessage komutunu datamodulede de kullanabilirsin.
undeclared identifier dediği zaman 1 yazdığımız texti kontrol etmeliyiz doğrumu yazmışız diye. birde ilgili komut üzerinde F1 e bastığımız zaman komutun hangi unit içerisinde olduğunu gösterir. o uniti uses kısmına eklediğimiz zaman komut çalışacaktır.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

teşekkürler sayın @aslangeri. hallettim olayı ;)
meron06
Üye

Mesaj gönderen meron06 »

aslangeri kardeş çok tşk.ederim.eskisine göre çok daha mantıklı bişey çıktı ortaya.