Interbase 7.0 To FireBird 2.0

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
alguli
Üye

Interbase 7.0 To FireBird 2.0

Mesaj gönderen alguli »

Selamun Aleyküm arkadaşlar.
Programlama kısmında "Firebird'de iki database de problem yaşıyorum" başlığı ile sorduğum sorunun cevabını buldum. Ben açamadığım diğer database i Interbase 7.0 ile create etmiştim.
Şimdi bu database i Firebird 2.0 ile açamıyorum. Interbase i kaldırdığımda IBExpert ve IBManager Aynı versiyon uyumsuzluğu hatasını verdi.
Bana fikir verin lütfen. Bu Database i Firebird ile nasıl açarım, nasıl versiyon değişikliği yapabilirim.
Hayat yalanlarla dolu bir aşktır.
Gerçek aşka erişince o da biter.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
ib7 ile backup alıp fb ile restore yapmayı deneyin.
ib7 ile fb arasında fark çok. biraz zor olabilir.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

IBExpert de açarken Register Database ile veri tabanını eklerken çıkan ekranda sağ üstte Server version dan uygun olanı seçtiğinizde ve veri tabanı dosyasında da herhangi bir bozulma yoksa açılmamasına bir sebep yoktur :wink:

Not: Ayrıca veri kirliliği oluşturmaması açısından önceki sorunun altından devam etmeliydiniz :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
alguli
Üye

Teşekkür Ederim

Mesaj gönderen alguli »

Arkadaşlar ilgili ilgisiz herkesten Allah razı olsun.
Behsettiğim problemi sayenizde çözdüm.
Uyumsuzluk yaşadığım database i intebase 7.0 da backup ettikten sonra, interbase e ait bütün verileri ve klasörleri sildim (gds32.dll dahil), firebird ü kaldırıp yeniden kurdum. IBExpert aracılığı ile Backup aldığım database i restore ettim ve hiç bir problemim kalmadı.

İnşallah bundan sonra problemlerimle değil, çözümlerimle aranızda olurum.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
Hayat yalanlarla dolu bir aşktır.
Gerçek aşka erişince o da biter.