Gömülü Olan Exeyi Editlemek?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
makets
Üye

Gömülü Olan Exeyi Editlemek?

Mesaj gönderen makets »

Merhabalar DT'den yaklaşık 2 aydır sualsiz (üye olamadığım için) istifade ediyorum ve bu forum için emek veren arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum ilk sorum bu güne kısmetmiş bismillah başlıyorum;

exe içine exe gömme olayı var Hüseyin abinin anlattığı.. bu olayı gerçekleştiriyorum benim istediğim bu gömülen exeyi editlemek tabi bunun için forumda bişiyler konuşulmadı mı konuşuldu:

Trial_Cooder arkadaşımızın bi yaklaşımı vardı:

res dosyasını editlemek değilde, exe'yi oluşturdukdan sonra editlemek daha mantıklı, bunun için;

ExeMod.pas ve ExeMod.dcu İndir Project Dosyanın Yanına Koy Ve
Project1.dpr'i Editleyince Son Şekil'i Şöyle Olması Lazım;

Kod:

Kod: Tümünü seç

program Project1; 

uses 
  Forms, 
  Unit1 in 'Unit1.pas' {Form1}, 
  ExeMod in 'Unit\ExeMod.pas'; 

{$R *.res} 

begin 
  Application.Initialize; 
  Application.CreateForm(TForm1, Form1); 
  Application.Run; 
end. 

Ve Uses'a "ExeMod" Ekle, Sonra

Bir Button Koy Ve OnClick'ine Kod:
InsOrReplaceInFile('ADegiskeni', 'Server.exe' 'exeye yazdırılacak yazı);
Yaz

Bu Kod Oluşan Exe'ye (Önceden Oluşturmuş Olman Gerek) "ADegiskeni" Adında String Yerleştirir.

Oluşan Exe'de Bunu Görmek İçin
Kod:
ExtractFromExe('ADegiskeni', Edit1.Text);

evet bu olayı geçekleştiremedim "InsOrReplaceInFile" fonksiyonunu delphi tanımıyor exemodu uses kısmına ekledim project.dpr kısmına da dahil ettim bi eksikliğimin olduğunu sanmıyorum

acaba gerçekten oluyor mu bu olay oluyorsa nerde eksiklik var?

Cevaplarınız İçin Şimdiden teşekkürler
makets
Üye

Mesaj gönderen makets »

sanırım soruyu roman misali uzun sorduğumdan cevap alamıyorum :)
kısaca:
1.exeden oluşturulan 2.exe'ye değişken gönderebiliyormuyuz?
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

makets yazdı:sanırım soruyu roman misali uzun sorduğumdan cevap alamıyorum :)
kısaca:
1.exeden oluşturulan 2.exe'ye değişken gönderebiliyormuyuz?
değişken demeyelimde parametre gönderebilrsin. bu diğer yöntemden daha basit ve zahmetsiz olur.

diğer exeyi örneğin

winexec ile çalıştırırsın ve "beb bir exeyim.exe /buda parametre" gibi çalıştırısın. 2. exe nin içidede bu parametre değerini işlersin
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
makets
Üye

Mesaj gönderen makets »

biraz daha açabilir misin

henüz bir şey yapamadım

1,exe deki verileri oluşacak olan 2.exedeki memoya atmak istiyorum mesela nasıl yapabilirim?
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

makets yazdı:biraz daha açabilir misin

henüz bir şey yapamadım

1,exe deki verileri oluşacak olan 2.exedeki memoya atmak istiyorum mesela nasıl yapabilirim?
Merhaba

bir uygulamadan diğerine hükmetmek için windows mesajlarını kontrol edebilrsin. Böylece memoya tuş vuruşlarını emule ederek bilgi girebilrsin. Ancak bu konular muharrem arman hocamın uzmanlık konusu. bana laf düşmez:)

diğer konuya gelirsek.

İşletim sistemi bir exeyi çalıştırmak için mutlaka RAM hafızaya yükler. Eskiden programlar ram de hep aynı adresten itibaren yerleşir işi bitince silinirdi çünkü multitasking diye bir şey yoktu. ancak şimdi windows bir uygulama çökünce çökmesin diye her bir exeyi ayrı bir UZAY alanına yüklüyor.

dolayısıyla işini bilen bir debugger, programın hafızada yüklendiği adresin başlangıç ve bitişini yakaladımı o alnı kopyalayıpğ diske dump ederse elinde senin çıplak exe dosyan kalıyor. ve emin ol bu okadar güç değil.
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
makets
Üye

Mesaj gönderen makets »

eminim :) bilgisayardaki sınırları sonuçta insan belirliyor..