MSSQL2005 Kurulumu ve Start Mode ve Servislerin Başlatıması

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
MyOsM
Üye

MSSQL2005 Kurulumu ve Start Mode ve Servislerin Başlatıması

Mesaj gönderen MyOsM »

S.A. Cümleten Kolay Gelsin

Üzerinde çalıştığım programda MSSQL 2005 veritabanı kullanıyorum. Program kurlumunda veritabanınıda kurmak istiyorum.

Kod: Tümünü seç

lpFile := 'LIB\MSSQL\SQLEXPR.exe';
        lpparameters:='sapwd="123" securitymode="SQL"';
şeklinde parametre gönderiyorum. Lakin işlev görmüyor. Seçimleri kendim yaptıktan sonra kuruyorum. Ama servisleri başlatamıyorum.
bu yüzdende attach edemiyorum.

Kurulumdan sonra start Mode := automatic yapıyorum, MSSQL server ve SQL browser servislerini başlatıyorum elle programım çalışıyor.
bu işlemleri kodla nasıl yaptırabilirim, Diğer bir hususta MSSQL Kurulumu arka planda MSSQL Kurulumu hiç gelmeden yaptırabilirmiyim.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler[/code]
Gecenin en karanlık anı sabahın en yakın olduğu andır.
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

biraz :ara yaptım da karşıma bu çıktı bak bakalım viewtopic.php?t=19305&highlight=start
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
ikutluay
Üye

Re: MSSQL2005 Kurulumu ve Start Mode ve Servislerin Başlatım

Mesaj gönderen ikutluay »

MyOsM yazdı:S.A. Cümleten Kolay Gelsin

Üzerinde çalıştığım programda MSSQL 2005 veritabanı kullanıyorum. Program kurlumunda veritabanınıda kurmak istiyorum.

Kod: Tümünü seç

lpFile := 'LIB\MSSQL\SQLEXPR.exe';
        lpparameters:='sapwd="123" securitymode="SQL"';
şeklinde parametre gönderiyorum. Lakin işlev görmüyor. Seçimleri kendim yaptıktan sonra kuruyorum. Ama servisleri başlatamıyorum.
bu yüzdende attach edemiyorum.

Kurulumdan sonra start Mode := automatic yapıyorum, MSSQL server ve SQL browser servislerini başlatıyorum elle programım çalışıyor.
bu işlemleri kodla nasıl yaptırabilirim, Diğer bir hususta MSSQL Kurulumu arka planda MSSQL Kurulumu hiç gelmeden yaptırabilirmiyim.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler[/code]
Geçenlerde şabanakman MSDE kurulumunu otomatik yaptıran bir setup hazırlamıştı. bununla kendi setupını birleştirmen olası.

Servis install konusunda sanırım biraz api kurcalman gerek
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

SQL Express, SQL Server 2000 MSDE kurulumu gibi bir solukta yapmanın bir yolu varmıdır bilmiyorum. Ayrıca hizmetlerin adı doğru olarak bulunursa bu isim hizmet durdurma ve başlatma kodlarıyla rahatlıkla kontrol edilebilir. Mesela instancename'i DENE olan bir SQLAgent hizmet ismi SQLAgent$DENE'dir. Bu konuda daha fazla bilgisi olan arkadaşlar yol gösterse daha isabetli olacak ;) . Hizmet durduran ve başlatan kodlar da conari'nin verdiği bağlantıdan elde edebilirsin.
Şaban Şahin AKMAN