Form Pencereleri ile ilgili bir sıkıntım var.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
modigant
Üye

Form Pencereleri ile ilgili bir sıkıntım var.

Mesaj gönderen modigant »

Selam arkadaşlar,

Geliştirdiğim bir program üzerinde bir anaform ve bu ana form a bağlı ihtiyac duyulduğunda açılacak olan bazı formlar var. İstediğim anaformun üzerinde bu formlardan biri açıldığında anaformun arkada pasif durumda beklemesi ve açılan formların close buttonundan kapanmadığı suretce ana formun üzerinde kalmasını istiyorum. Bunu mdi form - mdi child form olarak denedim fakat sonuç alamadım. Anaformu main form secerekte denedim ama yine olmadı. Acaba nerede hata yapıyorum ? Yada bilmediğim belki başka bir ayar vardır .

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Sular yükselince, balıklar karıncaları yer...Sular çekilince de karıncalar balıkları...Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir....
Çünkü kimin kimi yiyeceğine.. "Suyun Akışı Karar Verir..."
Kullanıcı avatarı
Battosai
Üye

Re: Form Pencereleri ile ilgili bir sıkıntım var.

Mesaj gönderen Battosai »

Açtığın formu modal açarsan MDI işi ile uğraşmana gerek kalmaz....yani....Form2.Showmodal
Kullanıcı avatarı
modigant
Üye

Mesaj gönderen modigant »

kardeş çok saol. Büyüksün...:)
Sular yükselince, balıklar karıncaları yer...Sular çekilince de karıncalar balıkları...Kimse bugünkü üstünlüğüne ve gücüne güvenmemelidir....
Çünkü kimin kimi yiyeceğine.. "Suyun Akışı Karar Verir..."
F.Atagun
Üye

Mesaj gönderen F.Atagun »

Hocam, bende bişiler ekliyim.

Biliyorsunuz ki Showmodal'da o form açıkken başka form açamazsınız. Bazen diğer formlarıda açmak isteyebilirsiniz. O zaman Form stilini "fsStayOnTop" olarak kullanabilirsiniz. Böylece formunuz AnaForm arkasına düşmez.

Ayrıca
Fahrettin Hocam'ın formun Windows Taskbarda görünmesi için güzel bir kodu vardı. :ara

Kod: Tümünü seç

procedure CreateParams(var Params: TCreateParams); override;  

Kod: Tümünü seç

procedure TForm43.CreateParams(var Params: TCreateParams);    //  TaskBarda  görünsün 
begin
inherited;
Params.WndParent := GetDesktopWindow();
end;

Kolay gelsin

Sevgi ve Saygılarımla