Turbo Delphi Explorer ve Vista

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
karflake
Üye

Turbo Delphi Explorer ve Vista

Mesaj gönderen karflake »

Merhaba.

Turbo Delphi Explorer(ücretsiz sürüm) Windows Vista'da çalışıyor mu? İnternetteki araştırmalarımdan çıkardığım sonuca göre, Turbo Delphi Vista'yı resmi olarak desteklemiyor. Ama bazı bloglarda Vista'ya Turbo Delphi kuranların olduğu görülüyor.

Kısacası, Turbo Delphi Explorer Vista'da problem çıkarmadan çalışıyor mu?
Kullanıcı avatarı
dabaddah
Üye

Re: Turbo Delphi Explorer ve Vista

Mesaj gönderen dabaddah »

herkes vistadan şikayetçi programlar,oyunlar çalışmıyor diye. Bense 1 yıldan beri vista kullanıyorum çalıştıramadığım hiçbirşey yok.
ben vistayı övmüyorum açıkçası vista ile xp arasında pek bir farkda yok görsellik haricinde tabi bazı farklar var mesela onlardan birtanesi dosya ve klasör
yönetimi,vista c sürücüsü için dosya ve klasör önlemlerini artırmıştır zaten delphi için temel sorun da bundan kaynaklanır. mesela ben vistada delphi 7 çalıştırdım programı ilk kurup çalıştırdığımda küçük bir toplamı işlemi yaptırdım acaba çalışıyormu diye denedim f9'a bastım hata verdi.
programı derleyip çalıştırdığında haliyle bir exe oluşturacağı için vistada c sürücüsü içindeki bütün dosya ve klasörlere daha fazla güvenlik verdiği için
yapman gereken şey gidip tüm kullanıcılar için o klasörün özelliklerinden güvenlikten tam denetim vermen lazım. aynı exe klasöründe olduğu için delphi 7 için bin klasörünede tam denetim vermen lazım aynı şekilde turbo delphi içinde bu tür ayarları kontrol edersen mutlaka ki vistada çalışır çünkü xp ile vista arasında pek bir fark yok xpde çalışan çok büyük bir ihtimalle vistadada çalışır. oyunlar çalışmıyor çükü vistada direx10 var eğer vista için direx 9 kurulursa vistada da çalışır. bilmem anlatabildim mi?

Allah kolaylık vere iyi çalışmalar.
insanın özü tanımasına engel olan perdeleri;
1.kendini beden sanma
2.vehmî benlik
3.beş duyu blokajları
4.toplumsal şartlanmalar ve şartlanmaların oluşturduğu değer yargıları ve değer yargılarından gelen duygular
kişi bu perdelerden arınmadıkça göresel kozasında yaşar ve bir ipek böceği gibi kaynar kazana atılır.