merhaba arkadaşlar.
mesela bir formda denetleyici yaptık. eğer G: sürücüsünde bir sürücü takılıysa onun içindeki bütün içeriğin path'ini kopyalasın.
yani bunun içinde dosyalar olabilir, iç içe klasörler olabilir. bunları öyle bir şekilde hafızada tutup bir yere kaydetmeliyim ki, daha sonra
yaptığım bir diğer programla filelistview tarzında bir nesnenin içine önceden kaydettiğim dizin bilgilerini onun içine load ederek tüm içeriği görebileyim.
bunun için nasıl bir şey kullanabiliriz ? yardımlarınız için teşekkürler.
bir dizindeki tüm içeriği bir dosyaya kaydetmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: bir dizindeki tüm içeriği bir dosyaya kaydetmek
şimdi sen bunun tam neresinde takıldın onu pek anmaldım ama genel olarak şöyle yapabilirsin timer koyarsın diyeleim ki interval 1000 olsun her saniye g: sürücüsüne bakarsın try except ile hata çıkarsa takılmamıştır o zaman except te birşey yazmasın try altındada ne yapmak istiyorsan onu tasarla ama bu ilk aklıma gelen yöntem 2.yöntem profesyonel işi forumda usb takıp takılmadığını anlamak diye bir konu var orda kodlar verilmiş zaten o kodları uygulayıp aygıt takıldığını anlarsın sonra find findnext komutuyla içeriği bulursun gerisi zaten sana kalmış Umarım yeterli olmuştur
bir sorum olacak belki bunu ilk başta sormak gerekirdi ama sen bu programı ne amaçla kullanacaksın?
bir sorum olacak belki bunu ilk başta sormak gerekirdi ama sen bu programı ne amaçla kullanacaksın?
işi biraz daha açayım. bir directorytreeview var(bsskin komponentine ait.sanırım delphinin de buna benzer bir komponenti var ama 2006 default olarak yok.)

bu şekilde.
bunların hepsini nasıl açabilirim? (expand all)
çünkü bunda şöyle bir metot var:
dirlistview.savetofile
bu metodun kayıt text hali de şöyle:

yani bu şekilde bütün alt klasörler de görülmüş oluyor.
bu programı kendi flash diskimdeki dosyaların takibini yapmak için yazacağım .
hangi tarihlerde hangi dosyaları kullanmışım vs. arşiv amaçlı kaydedeceğim belirli periyotlarla.
Teşekkürlerç

bu şekilde.
bunların hepsini nasıl açabilirim? (expand all)
çünkü bunda şöyle bir metot var:
dirlistview.savetofile
bu metodun kayıt text hali de şöyle:
yani bu şekilde bütün alt klasörler de görülmüş oluyor.
bu programı kendi flash diskimdeki dosyaların takibini yapmak için yazacağım .
hangi tarihlerde hangi dosyaları kullanmışım vs. arşiv amaçlı kaydedeceğim belirli periyotlarla.
Teşekkürlerç
buldum arkadaşlar hepsini expand etme kodu:
çözüme kavuştu.
çözüme kavuştu.
Kod: Tümünü seç
shelltreeview.fullexpand;
bir dizini ,mesela c:\ yi full expand yaptığım zaman program kasılıyor. Çünkü bir sürü dosya,klasör var.
bu beklemenin yüzdesini gösteren bir progressbar kullanmak istiyorum.Yüzde kaçı bitmiş gibisinden. Bunu nasıl yapabilirim?
bu beklemenin yüzdesini gösteren bir progressbar kullanmak istiyorum.Yüzde kaçı bitmiş gibisinden. Bunu nasıl yapabilirim?