Arkadaşlar şimdi ara diyeceksiniz aradım çok sayıda konuda var ancak bu işin üstadlarından kesin ve net olarak iç rahatlatıcı bir şekilde duymak istediğim için açtım bu konuyu.
Serverda herhangi bir kesinti olmaksızın alt yapıdan veya kablolamadan doğan client kopmaları dataya zarar verirmi. eğer bunun bir zararı varsa alınması gereken önlemler nelerdir. yani server tarafında veri tabanı ayarları ile ilgili bir takım önlemler gerekirmi bunun için
Bağlantı kopması dataya zarar verirmi
Bağlantı kopması dataya zarar verirmi
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Begin
End;
Re: Bağlantı kopması dataya zarar verirmi
Merhaba ,
server disinda bir hata olarak anlatmak istedigin sanirim network le ile ilgili sorunlar.dataya zarar verme degilde soyle dusunuyorum ben ,
kullanıcı kayıt yapar iken daha post(update ..) etmemisse ve transaction commit edilmemisse bu esnada bir ariza meydana gelirse bu islem (update vs) DB ye yansimayacaktir dolayisiyla burda kaybin olacaktir kullanici o kaydi yapildi sanabilir gibi.. ama soyle bir sey dusunebilirsin transaction u saglikli commit olup olmadigini islemin tam gerceklestirilip gerceklestirilmedigini kontrol eden bir kontrol yapabilirsin program icerisinde eger islem basarisizsa kullaniciya bunu bildirebilirsin.
tskler.
server disinda bir hata olarak anlatmak istedigin sanirim network le ile ilgili sorunlar.dataya zarar verme degilde soyle dusunuyorum ben ,
kullanıcı kayıt yapar iken daha post(update ..) etmemisse ve transaction commit edilmemisse bu esnada bir ariza meydana gelirse bu islem (update vs) DB ye yansimayacaktir dolayisiyla burda kaybin olacaktir kullanici o kaydi yapildi sanabilir gibi.. ama soyle bir sey dusunebilirsin transaction u saglikli commit olup olmadigini islemin tam gerceklestirilip gerceklestirilmedigini kontrol eden bir kontrol yapabilirsin program icerisinde eger islem basarisizsa kullaniciya bunu bildirebilirsin.
tskler.
Garibanus
Evet verir...Her veri tabanı ve alt yapı için zamanla veri kayıpları söz konusu olabilir...Bunlar normal olarak görülüyor artık...
Ciddi bir sorunla karşılaşmazsın, ama açık olan transactionlar yüzünden database zamanla şişecektir. Eger program içinde yedek al, geri yükle yaparsan, dosyan temizlenir. Bu yarıda kalan transactionlar limbo transaction olarak adlandırılır, dogrudan veritabanina zarar vermez, ama dosyayi gereksiz yere şişirir. Yedek alırken, ignorelimbo seçenegini kullanırsan hiçbir sorun olmaz.
Veritabanı Server'da olduğu ve Server ayrı bir bilgisayarda olduğu sürece yani yapı Client/Server mimarisinde olduğu sürece ve Server tarafında herhangi bir problem olmadığı sürece Client ile ilgili hiçbir problem Server'ı etkileyemez ve veritabanı bozulmaz.
Aksi halde veritabanlarını (remote) kullanmanın pek bir anlamı kalmaz.
Aksi halde veritabanlarını (remote) kullanmanın pek bir anlamı kalmaz.
Server'da bir hata olması veya Database'in bozulması mümkün değil. Sadece eğer transaction ları doğru kullanmamışsanız veri bütünlüğünde bozulmalar olabilir.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri
Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Arkadaşlar iyiki bu soruyu sormuşum, Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim aslına bakarsanız bu konu ile ilgili kafama takılan her bir soruya herbiriniz ayrı ayır cevap vermiş gibi oldunuz bir soru ile 4-5 cevap aldım ve her cevabın sorusu farklı gibi oldu çok teşekkür ederim.
client kısmında meydana gelen aksaklıklar serverda dataya zarar vermiyorsa ne ala ki aldığım cevap bu oldu client tarafında hemen hemen aklıma gelen tüm olasılıkları düşündüm kayıt ile ilgili bir exception söz konusu olduğunda kullanıcı uyarılıyor ve veri tabanı şişmelerine karşın hafta bir kez backup restore olayını gerçekleştiriyorum aramalarda karşıma çıkan Gfix kullanımı ile ilgili yazıyı okudum olayı biraz daha derin anlamaya çalışıp belirli aralıklarla gfix in sunduğu imkanlardan yararlanacağım. Tekrar hepinize teşekkür ederim, çok sağolun arkadaşlar
client kısmında meydana gelen aksaklıklar serverda dataya zarar vermiyorsa ne ala ki aldığım cevap bu oldu client tarafında hemen hemen aklıma gelen tüm olasılıkları düşündüm kayıt ile ilgili bir exception söz konusu olduğunda kullanıcı uyarılıyor ve veri tabanı şişmelerine karşın hafta bir kez backup restore olayını gerçekleştiriyorum aramalarda karşıma çıkan Gfix kullanımı ile ilgili yazıyı okudum olayı biraz daha derin anlamaya çalışıp belirli aralıklarla gfix in sunduğu imkanlardan yararlanacağım. Tekrar hepinize teşekkür ederim, çok sağolun arkadaşlar
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
End;
Begin
End;