Slmlar arkadaşlar aramama ragmen IBQuery den başka işlevsel bir arama yöntemı bulamadım ben projelerımde IBTable kullanıyorum arama işlemi için kullandığım kod
var
find:Boolean;
begin
Table1.DefaultIndex:=true;
find:=Table1.Locate('Field Name',SearchEdit.Text,[loCaseInsensitive]);
if find=false Then
ShowMessage('Record Not Found!');
bu kodda örnegin ali veli adlı bir kayıt oldugu zaman ali veli yazmazsanız find false değeri üretiyor benım istediğim kod ali yazıldığında ali ile başlayan kelimelerin gelmesi bu şekilde IBTable için bi kod örneği olan varmı Yardım ve Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
Evet hocam çok saolun işe yaradı ama türkçe karakterlerde false dönmekte mesela ALİ gibi bir kayıtta ali yazdığım zaman false dönüyor ALİ yazdığımızda buluyor ve alı kaydında nası yazarsanız yazın bulmuyor neden olabilir
var
find:Boolean;
begin
ibTable1.DefaultIndex:=true;
find:=IBTable1.Locate('FID2',search.Text,[loCaseInsensitive,lopartialkey]);
if find=false Then
showmessage('Record Not Found');
Karakter setleri ile ilgili bir durum olabilir tam olarak bişey diyemiyeceğim ancak ben vt den kayıtları çekerken hepsini büyük harfe çeviriyorum. aramak için gönerdiğim karakterlerde bütük harf olunca problem olmuyor.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
aynı kodu programımdaki alana göre özelleştirip kullandığımda "unsupported feature" hatası alıyorum.. nedense locate yöntemini kabul etmiyor.. rad studio 2009 kullanıyorum neden olabilir?