SQL Server Mobile veiratabanına nasıl bağlanabilirim?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

SQL Server Mobile veiratabanına nasıl bağlanabilirim?

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Selamlar.

Başlıkta derdimi anlatınca buraya yazacak bir şey de bulamadım :) Nasıl bağlanabilirim?
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Re: SQL Server Mobile veiratabanına nasıl bağlanabilirim?

Mesaj gönderen mussimsek »

Büyük ihtimal ADO ile olabilir, ama hiç denemedim. "ADO SQL Server mobile connection string" gibi anahtar kelimelerle google'da aramakta fayda var.

Şöyle birşey buldum :

ConnectionString:='Provider=Microsoft.SQLSERVER.CE.OLEDB.3.5;Data Source=c:\data\MyDatabase.sdf';

Ek bir not : .sdf uzantılı veritabanı dosyasının tam yolunu (path) vermek gerekiyormuş.

Kolay gelsin.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

İlk denemeyi ve araştırmayı ADO için yaptım ancak bir sonuca ulaşamadım. Google Group'ların birisinde ADODB_TLB kütüphanesini kullanarak kodla bağlantıyı sağlayan bir örnek buldum, kütüphane Delphi'yle kuruluyor, compile edip bağlantıyı denedim sonuç yine olumsuz. SDAC sanırım bağlanabiliyor ancak ücretli bir bileşen ve basit bir işlem için satın almak istemiyorum. Data Provider'i olmalı diye düşünüyorum. Bir de şöyle bir şey düşündüm, FireBird .Net Data Provider'i cihaza kurarak başka bir veritabanıyla uğraşmadan direkt entegrasyon yapmak ve Visual Studio'da bu provider ile çözüm üretme yoluna gitmekte bir alternatif olabilirdi. Provider'i kurdum ancak Win32 uygulamasında görmesine rağmen Mobile'de kütüphaneyi ve/veya componentleri görmüyor. Visual Studio'da beni dumur eden en büyük konu da bu aslında, bazı durumlarda hiçbir hata vermemesine rağmen işlemi yapmıyor..

Teşekkürler.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Hocam sonuç alamadığım yöntemlerden birisi de buydu, eğer kullanıcı adı ve parolası yazmazsam (deneme amaçlı boş parolalı bir veritabanı oluştururak..) "Belirtilmemiş Hata" mesajı veriyor. Parola olan bir veritabanına bağlanmaya çalışırsam "Sağlayıcı DataSource, UserName veya Password'u ayarlayamadı" gibi bir mesaj veriyor. Kullanıcı adından kaynaklı bir durum sanırım ancak SQL Server Mobile için kullanıcı adı var mı tanımlanıyor mu hiçbir kaynakta rastlamadım :roll:
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

SqlServer Mobile da kullanıcı adı tanımı yok hocam sadece şifre tanımlanıyor.
sdf dosyasını cihazdan açarsanız da bu durumu göreceksiniz query analyzer bağlanmadan önce veri tabanının sadece şifresini sorar.
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

bu arada sdf dosyasına pc tarafında bağlanıp mı işlem yapacaksınız yoksa el terminalinde mi?

el terminalinde c# da;

Kod: Tümünü seç

ConnString = "Data Source =\flashdisk\programim\datam.sdf; password=sifrem";
şeklinde kullanıyoruz..
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Hocam Visual Studio ile ve cihazda bağlanıp işlem yapabiliyorum, ancak aynı zamanda Delphi ile de bağlanarak işlem yapmak durumundayım, sorun da burada ortaya çıkıyor. Delphi ile bağlanamıyorum :o