dbcombobox hatası delphi2007

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
varyemez
Üye
İletişim:

dbcombobox hatası delphi2007

Mesaj gönderen varyemez »

Delphi 2007 update#3 kurdum bir müddet önce. Ancak dbcombobox çalışmıyor. sadece Tabloda en üstteki kaydı görebiliyorum, kutu aşağıya açılmıyor. Hiç başına gelen arkadaş oldu mu acaba ? WSDL yüzünden geçmiştim Delphi 2007 ye ama bu gidişle sanırım tekrar Delphi 7 ye döneceğiz..
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: dbcombobox hatası delphi2007

Mesaj gönderen mkysoft »

dbcombox'ı bağladığınız dataset başka bir dataset ile master detail olabilir mi? dbcombobox'ın doğru datasete erişip erişmediğini kontrol edin bence. Önce bir dblistbox koyabilirsiniz belki neler olduğunu görebilmek için.
varyemez
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen varyemez »

Hani öyle karmaşık birşey de değil istediğim.. bir tablo var Firmaadi ve firmakodu taşıyan. ben bu dbcomboda firmaadi alanını listeleyip seçilen firmaya ait firmakodunu kullanacağım ( mesela bir edit içine veya değişkene aktarıp).

Bir de Delphi 2007 de hazır component kullanımında çuvalladım. mesela Jedi gibi.. bunları delphi 7 de kurup kullanmaya çok alışmıştık. ama jedinin 2007 de çalışanını bulamadım mesela.
emin_as
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emin_as »

2007 içinde dbCombobox kullanıyorum, herhangi bir sorunda görmedim.
DbCombobox başka bir veritabanı alanını listelemez, o işi dblookupcombobox yapar. DBcombobox in itemsina senin girdigin bilgiler gelir ve kullanıcı burada seçer.
Örnegin medeni_durum diye bir alanın olur, buraya 3 tane bilgi girilebilecegi için dbcombobox items a bunları yazarsın, BEKAR, EVLI, BOŞANMIŞ gibi kullanıcı bu üç seçenekten birini seçer.
Kullanıcı avatarı
CiTiZEN
Üye

Mesaj gönderen CiTiZEN »

@varyemez Dediğiniz listeleme işini dblookupcombobox yapar onunda bağlantı yapısı dbcombobox gibi değildir
UWESIS CORPORATION