Merhaba Arkadaşlar
Aşağıdaki link MS Office dökümanlarının dosya yapılarını açıklayan belgeleri yüklemenizi sağlıyor. MSDN sayfasında onlarca ülke arasında türkiye adını göremedim ne yazıkki.
Office dosyalarını herhangi bir ms uygulaması olmadan okuyup işlem yapabilmem için bu dosya yapılarını öğrenmem gerekli.
Sanırım aramızda bu tarz işlem yapmak isteyen pek çok programcı vardır. İçinizde ms türkiye yetkililerini tanıyan varsa bi söylesede bu dökümanların
türkçesini de yayınlasalar veya birisi çıkıp bu dökümanları türkçeye çevirip yayınlasa (kitap halinde olabilir) hepimiz için iyi olur.
İngilizcem iyi olmadığı için zaten karışık olan dökümanları anlamak çok daha zor.
http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=119249
MS Dosya Yapısı Dökünanlarının Türkçesi
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: MS Dosya Yapısı Dökünanlarının Türkçesi
Kişisel görüşüm yararlı olmayacayı yönünde. Eğer MS file dosylarını düzenlemek istiyor olsaydım bir open office uygulaması yazıyor olurdum. Zaten yazılmış durumda. Ayrıca bu dosyaları istediğiniz gibi okuyup yazabilen bir sürü companentde var. Eğer amacınız Amerikayı yeniden keşfetmekse, ingilizce öğrenmeniz daha iyi olacaktır. Çünkü amerika dışında bilinmeyen bir çok kıta daha mevcut.
İlgine teşekkür ederim.Kişisel görüşüm yararlı olmayacayı yönünde. Eğer MS file dosylarını düzenlemek istiyor olsaydım bir open office uygulaması yazıyor olurdum. Zaten yazılmış durumda. Ayrıca bu dosyaları istediğiniz gibi okuyup yazabilen bir sürü companentde var. Eğer amacınız Amerikayı yeniden keşfetmekse, ingilizce öğrenmeniz daha iyi olacaktır. Çünkü amerika dışında bilinmeyen bir çok kıta daha mevcut.
Amacım amerikayı keşfetmek değil. msword ve dediğin gibi openoffice gibi programlar zaten word dosyalarını okuyup yazabiliyor.
Ancak onların okuması bana pek birşey kazandırmıyor. Ben word dosyalarını yazışmalarım için kullanan basit bir kullanıcı olmanın dışında
kendi yazmış olduğum program/programlar içinde işlemler yapabilmeyi istiyorum. İstediğim şey aslında bir kıtayı keşfetmek gibi büyük bir iş değil.
Örnek olarak herhangi bir ms word dosyasında yazılı olan bütün text bilgileri okuyabilmeyi, okuduğum bilgiler arasında herhagangi bir kelime/kelimeleri
diğer bir kelime/kelimelerle değiştirmeyi, font renklerinde değişiklik yapabilmeyi ve de bu değişiklikleri aynı veya başka bir word dosyasına yazabilmeyi İstiyorum.
Eğer dediğin gibi bu tip bileşenler varsa bunları foruma eklermisin. Mümkünse ücretsiz olsun.
Bir de Turbo Explorer uyumlu olması gerekiyor.
s.a.
bu işlemleri msoffice nin yüklü olduğu bir bilgisayardamı yapmak istiyorsunuz yoksa msoffice nin yüklü olmadığı bir bilgisayarda mı yapmak istiyorsunuz?
bu işlemleri msoffice nin yüklü olduğu bir bilgisayardamı yapmak istiyorsunuz yoksa msoffice nin yüklü olmadığı bir bilgisayarda mı yapmak istiyorsunuz?
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
MSOffice yüklü olmadan yapabilemk elbette tercih sebebi. Ancak msoffice word kullanarak da yapabilirsem ona da razıyım.
Aslında bununla ilgili birkaç örnek gördüm. Hatta delphi tükiye forumu içerisinde bir arkadaş text bilgi arama/değiştirme
konusunda örnek de yazmış. Ancak ben biraz daha ileri seviyede işlemler yapabilmeyi istiyorum.
İlk olarak ve de en önemlisi Word belgesindeki bütün text bilgileri alabilmem lazım.
Sonra belge üzerinde bazı değişiklikleri yaparak tekrar kayıt yapmam veya aynı belgeyi word programında değiştirilmiş olarak
göstermem gerek.
örnek: Belge içerisinde bir kelimeyi bulup fontunu kırmızı olarak değiştirmek.
Aşağıdaki linkde bir arkadaşımızın verdiği örnek var. Ben bunu denemedim.
İstediğimi tam olarak vermiyor. Biraz daha detay olması gerekli.
Bana word objesinin ActiveDocument,WordApp.Documents.Item(1).Range, Selection,ActiveWindow gibi özellikleri
ile ilgili döküman bulabileceğim yükleme adresi verebilirseniz o da işimi görür sanırım.
Yukarıdaki örneği yapabilirseniz o da çok işime yarayabilir.
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
viewtopic.php?p=95484
Aslında bununla ilgili birkaç örnek gördüm. Hatta delphi tükiye forumu içerisinde bir arkadaş text bilgi arama/değiştirme
konusunda örnek de yazmış. Ancak ben biraz daha ileri seviyede işlemler yapabilmeyi istiyorum.
İlk olarak ve de en önemlisi Word belgesindeki bütün text bilgileri alabilmem lazım.
Sonra belge üzerinde bazı değişiklikleri yaparak tekrar kayıt yapmam veya aynı belgeyi word programında değiştirilmiş olarak
göstermem gerek.
örnek: Belge içerisinde bir kelimeyi bulup fontunu kırmızı olarak değiştirmek.
Aşağıdaki linkde bir arkadaşımızın verdiği örnek var. Ben bunu denemedim.
İstediğimi tam olarak vermiyor. Biraz daha detay olması gerekli.
Bana word objesinin ActiveDocument,WordApp.Documents.Item(1).Range, Selection,ActiveWindow gibi özellikleri
ile ilgili döküman bulabileceğim yükleme adresi verebilirseniz o da işimi görür sanırım.
Yukarıdaki örneği yapabilirseniz o da çok işime yarayabilir.
İlgilenen arkadaşlara teşekkür ederim.
viewtopic.php?p=95484