Proxy Projesi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
hakkican84
Üye

Proxy Projesi

Mesaj gönderen hakkican84 »

Merhabalar;

Arkadaşlarla Tor benzeri bir proxy projesi gerçekleştirmek isitiyoruz. Teoride herşey tamam ama pratikte bu iş için server programında hangi componentler kullanılmalıdır. İşleyiş nasıl olmalıdır. İnternette pek kaynak bulamıyorum. Umarım bu konuda bir fikri olan vardır. İyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Re: Proxy Projesi

Mesaj gönderen mrmarman »

Proxy projesi derken delphi söz konusu olduğuna göre internet explorer proxy ayarlarına belli bir listeye bağlı olarak müdahale edip, ayarlanmış proxy üzerinden web navigasyon yapıp, daha sonra bu proxy değerlerini eski haline döndürmek mi oluyor ? Bu ise mümkün ...

sorunuzu detaylandırmanız lazım.
Resim
Resim ....Resim
hakkican84
Üye

En basit anlatımıyla bir porxy server yapmak istiyourm. Clientler expoler in proxy bölümüde benim proxy server imin IP sini girerek internete çıkacaklar. Anonim sörf mevzusu yani. Transparan proxy olmayacak. internete çıkılan ip olarak serverin ip si görünecek. Galiba delphi ile proxy server yapmak için IdHTTPProxyServer componenti kullanılıyormuş ama sağlam bi kaynak bulamadım. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ayrıca bukadar hızlı cevap geleceğini tahmin etmemiştim. İlginiz için teşekkürler.
umutcanster
Üye

Mesaj gönderen umutcanster »

mrmarman yazdı:Proxy projesi derken delphi söz konusu olduğuna göre internet explorer proxy ayarlarına belli bir listeye bağlı olarak müdahale edip, ayarlanmış proxy üzerinden web navigasyon yapıp, daha sonra bu proxy değerlerini eski haline döndürmek mi oluyor ? Bu ise mümkün ...

sorunuzu detaylandırmanız lazım.
aslında hocam ie proxy ayarlarını böyle yapılandırmamız mevcutsa her ne kadar konunun dışında bile olsa böyle bir projenin nasıl olabileceğini anlatırsanız memnun oluruz biz çaylaklar olarak.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Internet Explorer ile Proxy ayarlarını değiştirdiğinizde ve aktifleştirdiğinizde, Windows Registry'deki ilgili alanda bu değişiklik uygulanır. Siz ikinci bir düzenleme yapana kadar da registry'deki ayar korunacağından proxy arkasında navigasyonunuz süregelir.

Bu noktada size delphi üzerinden basit bir registry erişimi yapmak ile dilediğiniz proxy adresini ve portunu atayabilirsiniz.

Kod: Tümünü seç

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings
altındaki ProxyEnable ve ProxyServer başlıklarını manüpile ederek dilediğiniz proxy adresini atayabilirsiniz.

Bu atamadan sonra final olarak WinInet fonksiyonlarından InternetSetOption ile yaptığınız bu değişikliği açık explorer pencereleri için de yayınlarsınız. Böylece tüm windows yeni proxy rejimi ile çalışmaya başlar.
Resim
Resim ....Resim
hakkican84
Üye

İşin client tarafında sorun yok. Dediğim gibi ben proxy server ile ilgili araştırma yapıyorum. Delphi nin codeGear RAD Studio 2009 versiyonunu kullanıyorum. İndy servers sekmesi altında TIdHTTPProxyServer component i var. Bununla ilgili halen çalışan bi örnek ve döküman bulamadım. Bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Referans vermeyi ihmal etmişim, cevabım @umutcanster içindi.

Proxy için FREEWARE bir ürün olan
http://17slon.com/gp/gp/tgphttpproxy.htm

incelersen çok faydası olur. Ben bir kaç yerde kullandım ve çok memnun kaldım.
Resim
Resim ....Resim
hakkican84
Üye

ProxyServer ile ilgili iki ayrı kaynak buldum. Ancak anlayamadığım sorunları var.

http://forum.sysman.ru/index.php?showtopic=9561

diğeri ise

http://groups.google.co.kr/group/borlan ... f212c34dc9

çalışmaya ve araştırmaya devam ediyorum. Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
Kullanıcı avatarı
G.Arkas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen G.Arkas »

@Muharrem abi çok sağol bu bileşen çok lazımdı.Geldiğin belli oluyor. :D
Resim