Codegear 2007 ile Network Programlama Nasıl?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
R.K.
Üye

Codegear 2007 ile Network Programlama Nasıl?

Mesaj gönderen R.K. »

Hepinize iyi çalışmalar arkadaşlar. Uzun zamandan sonra tekrar delphiye merhaba dedim ve hemen foruma girip delphi özlemimi gidermeye çalıştım. Yaklaşık 1 yıldır foruma ve delphiye uzaktım ve bu süre zarfında fırsat buldukça C# öğrenmeye çalıştım. Bir gerçeği söylemek gerekiyor ki bunu başka forumlara üye olan arkaşlarda biliyordur eminim ne bu forumdaki üyelerin bilgilerini paylaşımdaki içtenliği ne de delphinin sadeliği ve anlaşılırlığı diğer dillerde ve forumlarda var (Tabi bu benim kendi görüşüm). Soruma gelince Codegear Rad Studio 2007 sürümünü kullanıyorum. Yapmak istediğimse basit bişey aslında. Ağ üzerinden veri alıp göndermek. Forumda arattım ama sanırım çoğu kişi Delphi 7 kullanıyor ve bileşenlerde farklılıklar var benim kullandığım sürüme göre. Şöyle izah edeyim internette de aradım ve bir sitede http://www.diyezon.com/?p=24 bir makale buldum. Ama ne burdaki bileşenler bende mevcut ne de onun yerine hangisini kullanırım bilemiyorum.
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
ServerSocket1.Port := 23; //port numaramız
ServerSocket1.Active := True; //soketimizi aktif yaptık
end;
demiş ama serversocket diye bir nesne bulamadım. Sockets unitini projeme ekleyip fonksiyon içinde de TServerSocketThread sınıfından bir nesne oluşturuyorum ama yaptığım doğru mu bilmiyorum. Sonuçta bu nesne ile de bişeyler gönderip alamadım. Basit bir server ve client programı yapıp bunu denemek istiyorum. Indy bileşenlerini kullansam daha mı verimli olacaktır ...? Yardımlarınız için teşekkürler...