Access 2007 Dosyasına Bağlanma Sorunu!!!

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
R.K.
Üye

Access 2007 Dosyasına Bağlanma Sorunu!!!

Mesaj gönderen R.K. »

Kolay gelsin arkadaşlar. Codegear Delphi 2009 ile Access 2007 dosyasına bağlanırken hangi veri sağlayıcısını kullanmam gerekir? 2007 öncesi access sürümlerinde sorun yok Jet.4.0 kullanılıyor fakat 2007 access dosyasında sizinde bildiginiz gibi uzantı ***.accdb şeklinde. Visual C# Express sürümü ile yine aynı dosyaya Jet.4.0 ile bağlanabiliyorum. Fakat delphiyle bağlanmayı denediğimde desteklenmeyen dosya gibi bir hata veriyor. Mesajı yazdığım bilgisayarda Delphi yüklü olmadığından tam olarak hata mesajını yazamıyorum. Zaten dosya seçerken dosya türleri bölümünde sadece *.mdb yazmasından da anlaşılıyor. Hepinize teşekkürler...
R.K.
Üye

Re: Access 2007 Dosyasına Bağlanma Sorunu!!!

Mesaj gönderen R.K. »

Arkadaşlar kimse delphi ile access 2007 kullanmadı mı ya? Bende firebied kullanıyorum ama başka bir programın verilerini çekip delphi ile küçük bir filtreleme programı yapmak için istiyorum bu bağlantıyı.
Kullanıcı avatarı
adelphiforumz
Üye

Mesaj gönderen adelphiforumz »

ben delphi2007 ile kullanıyorum sanırım 2009 içinde aynıdır
Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0 olmalı gerisi aynı

örnek
Provider=Microsoft.ACE.OLEDB.12.0;Data Source=c:\Deneme.accdb;Persist Security Info=False
Ehil olmayanlara sabretmek ehil olanları parlatır.
Akıllı birisinden gelen cefa, bilgisizlerin vefasından iyidir.
Bilgiye ulaştı mı ayak, kanat olur
Biz insanı kıyafetiyle ağırlar bilgisiyle uğurlarız.
Mevlana
R.K.
Üye

Mesaj gönderen R.K. »

Cevabın için teşekkürler. Bende aynı providerı buldum çözüm için. En kolay yol olarakta ODBC veri kaynaklarına ekleyip adoconection ile eriştim. Benim çözümüm böyleydi. Siz nasıl bir yol izliyorsunuz. Connection stringi ve access 2007 dosyalarına hangi componentlerle bağlandığınızı yazarsanız sevinirim. İyi çalışmalar...
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

http://www.connectionstrings.com/access-2007

http://www.connectionstrings.com/ ADO ile değişik bağlanma yöntemlerini katalog olarak veren bir yer. İncelemekte fayda var.
Şaban Şahin AKMAN