Programımı kaç kişi kullanıyor öğrenebili miyim?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
sako
Üye

Programımı kaç kişi kullanıyor öğrenebili miyim?

Mesaj gönderen sako »

Arkadaşlar internet üzerinden dağıttığım programımın şu an kaç kişi tarafından kullanıldığını online olarak öğrenmek için bir yöntem var mı ? Yani download sayfasından görüyorum kaç kişi indirmiş ama bana lazım olan o anda programı kaç kişi aktif kullanıyor...

İyi çalışmalar..
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
Ertugrul
Üye

Re: Programımı kaç kişi kullanıyor öğrenebili miyim?

Mesaj gönderen Ertugrul »

Yapilir yapilmasina da sen indirdigin bir program senden habersiz ne yaptigini kendi sitesine bildirse nasil hissederdin?
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

Ama benim amacım onun ne yaptığını öğrenmek değil. Sadece o an için kaç kişi aktif onu bulmam lazım.. Elalemin ne yaptığıyla ilgilenmiyorum yani :)
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
emin_as
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emin_as »

Programın içine browser yerleştirip, programla ilgili son bilgiler diye bir bölüm yapabilirsin. Browser sana ait bir sitedeki php dosyasını çagırır, her bilgisayar için farklı olabilecek bir özelliği post bilgisi olarak yollarsın ve sitende bu php dosyasının içine logla ilgili kodlar yazarsın.

Bu işin dezavantajları da vardır, programın netten bilgi almaya çalışacagı için biraz daha yavaş çalışır ve eğer kullanıcının net baglantısı yoksa, hata verecektir.

Bu en basit yöntemdir, eger daha karmaşık birşeyler yapacaksan, idhttp ile ilgili birşeyler düşünebilirsin. Socket baglantıları virus programlarının uyarı vermesine neden olacagı için tercih edilmemelidir.
Jire
Üye

Mesaj gönderen Jire »

Sunucu-İstemci gibi birşey istiyorsun.
TCPClient ve TCPServer kullanabilirsin
Indy Bileşenlerinin içinde var istediğin.
Armitage
Üye

Mesaj gönderen Armitage »

clientsocket ve php kullanarak programdan http post yapmak suretiyle veri toplaman mümkün. bunu yapmadan önce "kullanım istatistiklerini sunucuya gönder" misali bir seçenek sunarsan daha etik olacağı kanaatindeyim