Uzantı değiştirip aynı şekilde davrandırtma

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
tugsat
Üye

Uzantı değiştirip aynı şekilde davrandırtma

Mesaj gönderen tugsat »

Merhaba.Benim delphide oluşturduğum bir projemi sonradan .exe uzantısını silip .bmp .jpg .swf .avi..
herhangi bir farklı karakteristik dosya şekline çevirdim diyelim.Ama uzantı ne olursa olsun oluşturduğum projenin yeniden normal şekilde .exe karakteristiğinde olduğunu hatırlayıp açılması mümkünmüdür ?

Birde şu şekilde açıklıyayım ; (biraz kötü emelli bir örnek olacak ama.. :) )
Ben bir trojen yazdım diyelim bu trojeni uzantısı .exe olacaktır. Trojeni yolladığımız kobay bunu örneğin setup.exe super.exe şeklinde görecek.Ama bu trojeni yapan şahıs buna resim havası katmak istiyor hazırladığı setup.exe adlı trojeni f12 yeniden adlandır ile deneme.jpeg şeklinde kobayına yolluyor ancak normalde kobay buna tıklasa program kendini o an jpeg olarak açmaya çalıstığından ve bu dosyanın aslında jpeg olmamasından dolayı windows resim gostericisinde geçersir format vesaire yazacak.Ama benim isteğim içeriği değişmemiş olup yanlızca adı exe den deneme.jpege çevirilen bu program tıklandığı anda orjinal karakteristliği olan exeyi algılayıp normal şekilde açılsın..

Haydi cevapları bekliyoruz.. :) Nasıl soru oldu :)
En son tugsat tarafından 29 Ağu 2009 01:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
tugsat
Üye

Re: Uzantı değiştirip aynı şekilde davrandırtma

Mesaj gönderen tugsat »

Arkadaşlar,abiler yardımlarınızı bekliyorum bu çok önemli bir bilgi , saygılar..
tugsat
Üye

Mesaj gönderen tugsat »

Bunu bilen vardır umarım.
Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Lost Soul »

malesef işletim sistemi uzantıya bağımlı çalışıyor.

Tek bir yolu var ama o da tam olarak o işi görmez.

şöyle ki antivirus yazılımı gibi programımız da :
dosya işlemlerini takibe alacak.
dosya çift tıklama mesajlarını yakalayıp engelleyecek
dosyanın ilk iki harfi mz( exe,dll,scr,cpl ) değil ise engellemeyi kaldırıp olağan çalıştırmaya devam edecek
isim mz ile başlıyor ise
o zaman dosyanın bir kopyasını alıp tempden çalışştıracak dosyanın kendisini çalıştıran mesajı yutacak.
ekrana da yine temp de (veya dosyanın çalıştırılma klasöründe (bu daha mantıklı) ) oluşturduğu koftiden bir jpg,bmp,gif dosyasını çlıştıracak.

tabii bunu yaptıktan sonra trojanı jpg dosyasına atacağımıza mesajları ykalayan programa atarız :))

o yüzden olması mümkün değil.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
belki register ayarlarından belirlediğiniz uzantıyı exe dosyasıymış gibi tanıtabilirsiniz. ancak nasıl olur bilmiyorum.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim