xp ve wista farkı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
xp ve wista farkı
arkadaşlar xp çalışan programlar vistada çalışmıyor. direk sorun oluştu program kapatılacak iletisi alıyorum.
şunu sormak istiyroum xp de programı hazırladıktan sonra vistada çalışması için compile ederken bir işlem mi yapmam gerekiyor. yönetici hesabında da çalıştırdım sonuç aynı. formda araştırdım projeden projeye fark ettini gördüm.
şunu sormak istiyroum xp de programı hazırladıktan sonra vistada çalışması için compile ederken bir işlem mi yapmam gerekiyor. yönetici hesabında da çalıştırdım sonuç aynı. formda araştırdım projeden projeye fark ettini gördüm.
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Re: xp ve wista farkı
aynı sorunu yasadım xp de cözemedim ama
delphiyi vista ya kurdum programı actım derledikten sonra sorunsuz calıstı hem xp de hemde vista da
aynı seyleri yaparsanız calısır sanırım ama xp de nasıl cözersiniz maalesef bir fikrim yok.
sevgiler...
delphiyi vista ya kurdum programı actım derledikten sonra sorunsuz calıstı hem xp de hemde vista da
aynı seyleri yaparsanız calısır sanırım ama xp de nasıl cözersiniz maalesef bir fikrim yok.
sevgiler...
fikrin için çok sağol dostum sanırım senin dediğini yapmak zorundayım, konu hakkında herhangi bir açıklama bulamadım, baya araştırdım ama raslamadım .
XP'de derlenmiş projeler Vista veya Windows 7'de çalışmıyor diye bir genelleme oluşmamalı.
Projenizdeki DPR veya formlardaki FORMCREATE / FORMSHOW / FORMRESIZE ve bunlar gibi kısımlarda açılışta uyguladığınız kodlara göz atarsanız, Vista ile devreye giren Kullanıcı Hesap Yönetimi ile başlayan özellikler ile çelişen kodları revize etmeniz genellikle sorunu çözecektir.
"Aynı proje Vista'da derleyince çalışıyor" şeklindeki çözümünüz için ise Vista'nın manifest dosyaısını projenize göre özelleştirip (XML dosyadır google'da tarayıp bulabilirsiniz) Resource olarak projenize dahil ettiğinizde, XP'de de derleseniz aynı şekilde çözüm olacaktır.
Başarılar.
Projenizdeki DPR veya formlardaki FORMCREATE / FORMSHOW / FORMRESIZE ve bunlar gibi kısımlarda açılışta uyguladığınız kodlara göz atarsanız, Vista ile devreye giren Kullanıcı Hesap Yönetimi ile başlayan özellikler ile çelişen kodları revize etmeniz genellikle sorunu çözecektir.
"Aynı proje Vista'da derleyince çalışıyor" şeklindeki çözümünüz için ise Vista'nın manifest dosyaısını projenize göre özelleştirip (XML dosyadır google'da tarayıp bulabilirsiniz) Resource olarak projenize dahil ettiğinizde, XP'de de derleseniz aynı şekilde çözüm olacaktır.
Başarılar.
mrmarman Dediklerine ilave olarak,fistanın mantığı bence "en güvenlisi hiçbirşeyi çalıştırtma"
olduğundan disk erişimi yada registry erişimi yapıyorsan bunlara yetki vermen gerekiyor yada programını "yönetici olarak çalıştır" dersen kökten çözüm oluyor 
Kolay gele

Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
@freeman35 güzel bir noktaya değindi. Aşağıdaki linkte manifest ve vista uyumluluk hakkında örnek var.
http://www.theabsolute.net/sware/delphivista.html
http://www.theabsolute.net/sware/delphivista.html
ilginç olan şu, microsoftun geriye uyumluluk kipi vardır. ust surum alt surumlerde oluşturulmuş her programı destekler ve çalıştırır. vistanın çıkışından önce yazılmış uygulamalar (winrar vs.) vistada çalışırken yazmış olduğum programın vistada çalışmaması garip geldi zaten. tek yaptığıda webbrowser ile site açmak , hani udb bağlantı felan yapsa , yada handle ile uğraşmış olsam , belki çıkabilir.
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Deneme yanılma yoluyla biraz kurcalarsam belki çözerim.
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Deneme yanılma yoluyla biraz kurcalarsam belki çözerim.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Burada programın nasıl kodlandığı da önemli. Öyle ki, xp de çalışan bir program başka bir xp de bile çalışmayabiliyor. Mesela basit bir örnekle yazılan kodlar tarih ayracı '/' karakteri olduğu durumda program çakılabilir. Bu ve bunun gibi bir çok olasılık olabileceği için projenizi bizzat diğer sistemlerde de denemeniz gerekmektedir.
Şaban Şahin AKMAN
merhaba,
düz mantık, yani kaydet- sil -sorgula -say şeklinde vt ağırlıklı programım vista ve 7 de sorunsuzca çalışıyor. sanırım ustaların dediği gibi gözdan kaçan küçük bir ayrıntı var
kolay gelsin
düz mantık, yani kaydet- sil -sorgula -say şeklinde vt ağırlıklı programım vista ve 7 de sorunsuzca çalışıyor. sanırım ustaların dediği gibi gözdan kaçan küçük bir ayrıntı var
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.