Veritabanını Hostingden Kullanmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
erdogan_ozkaya
Üye

Veritabanını Hostingden Kullanmak

Mesaj gönderen erdogan_ozkaya »

Arkadaşlar basit bir program yazıcam diyelimki adı, soyadı, tcno kaydedebileceğim bir veritabanı var bunu localde değilde bir hostingden çalıştırmak istiyorum konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşların cevap vermesi dileğiyle.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Veritabanını Hostingden Kullanmak

Mesaj gönderen mkysoft »

web hosting firmalarının veri tabanları dışarıdan erişime kapılı oluyor bazen güvenlik nedeniyle. Eğer açık bir tane bulursanız programınızda kontrol yer almalı verinin kaydedildiğine dair emin olmak için. veri ilitişimi esnasında oluşacak gecikmelerden dolayı sürekli programınız donacaktır, buda kullanıcıalrı rahatsız edebilir. Veri iletişim kısımalrını thread içinde yazabilirsiniz.
Bu kadar uğraşmak yerine web tabanlı diller kullanmanızı öneririm.
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

Verileri toplu olarak okumadıktan sonra sorun yaşamazsınız. Elbetteki yerel sunucu kadar hızlı olmasını da beklemeyin.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

yerelde çalışacak bir uygulamanın veritabanını neden web e taşımak istediğinizi merak ettim....
yoksa uygulama yerelde çalışmayacak mı? ne yapmak istediğinizi biraz açar mısınız? yönteminiz garip geldi, nasıl birşey yapacağınızı anlatırsanız belki daha makul çözümler bulunabilir...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
erdogan_ozkaya
Üye

online çalışcak bir uygulama mdb dosyasını ftp ye atacağım ve uygulamadan ftp deki mdb ye bağlanıp kayıtları okuyacak yazacak hosting'e attım ama nasıl okuturum onu çözemedim
bilgisi olan arkadaşların paylaşımını bekliyorum
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
csunguray
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen csunguray »

Ftp üzerinden bişr mdb dosyasını açıp nasıl kayıt okuyacağınızı ben de çözemedim. Öyle şey olmaz. Ftp ile sadece dosya kopyalayabilirsiniz.
C. Sunguray
csunguray at netbilisim.kom
Net Bilişim Hizmetleri

Sıradan her programcı bilgisayarın anlayabileceği kodlar yazabilir.
Sadece iyi programcılar insanların da anlayabileceği kodlar yazarlar.
Martin Fowler (http://martinfowler.com/)
erdogan_ozkaya
Üye

arkadaşlar soru bu hiç birşey imkansız değildir olmayacak şey değil bu gerekirse bir php dosya aracılığı ile yapılır bilmediğim için soruyorum ama lütfen olumsuz cevap vermeyiniz mdb dosyasına tüm yazma izinlerini verirsiniz olup biter
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

erdogan_ozkaya yazdı: uygulamadan ftp deki mdb ye bağlanıp kayıtları okuyacak yazacak
bence bu ifade yanlış, yada gerçekten ftp üzerinden bu işlemi yapmayı düşünüyorsanız mantığınız yanlış...

ftpdeki mdb ye bağlanma diye birşey olabileceğini sanmam çünkü @csunguray ın da dediği gibi ftp protokolü bunu desteklemez, ftp ile dosya gönderme alma yapılır sadece..

ama ftp ye attığınız dosyaya connection stringi uygun şekilde ayarlayıp online olarak erişmek mümkün olabilir. sonuçta o dosyanın konumunu belirten bir url iniz olacaktır. ama mdb nin yani access in remote erişim imkanı var mı onu bilmiyorum.
ayrıca performansın da ne derece iyi olabileceğine emin değilim şahsen.

bence uygulamanızı web arayüzünde ve bir web programlama diliyle geliştirin.

daha fazlası için...

Resim
emin_as
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen emin_as »

Internet üzerinden erişilecek bir veritabanı istiyorsan, herhangi bir makinayı internete açabilirsin. Makina açık oldugu sürece, diğer kullanıcılar baglanabilir. Bu işler için access iyi seçim değildir. Firebird veya benzeri sql server kullanman daha yerinde olur.

Yok mutlaka hosting altında bir veritabanı kullanacaksan, araya bir servis yazarak (php veya asp ile) veritabanı işlemleri yapabilirsin. Php veya asp bilmen gerekir ve iyi bir servis tanımlaması yapmalısın.

Delphinin datasnap özelliğini kullanarak, isapi ve cgi destekli bir program da yazabilirsin. Genellikle hostingler php veya asp dışındaki çalışmalara iyi gözle bakmıyorlar, güvenlik vs diyerek işleri çok zorlaştırıyorlar.

Yeterince paran varsa direk dedicated hosting alıp, istediğin gibi çalışma yapabilirsin. Biraz tuzlu olur, ama makinayı istediğin gibi kullanabilirsin.
erdogan_ozkaya
Üye

Arkadaşlar;

Emin arkadaşımız çok iyi ve mantıklı bir açıklama yaptı zatenolması gerekende php aracılı ile yapmaktı yok diyen arkadaşlar lütfen konuyu takip etsin
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

erdogan_ozkaya yazdı:Arkadaşlar;

Emin arkadaşımız çok iyi ve mantıklı bir açıklama yaptı zatenolması gerekende php aracılı ile yapmaktı yok diyen arkadaşlar lütfen konuyu takip etsin
bu neydi şimdi :?: :shock: :roll:

daha fazlası için...

Resim