Transparan Grid

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Transparan Grid

Mesaj gönderen tuna »

Arkadaşlar merhaba datalarım için cx grid kullanıyorum. Şuan bana şöyle birşey gerekti. Cx grid'i nasıl transparan yapabilirim. (Şefaf yani. Arkasındaki resim form vs. gözükmesi lazım.) Cx gridde bu kesinlikle olmaz derseniz bunu yapabilen başka bir grid varmıdır.
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Re: Transparan Grid

Mesaj gönderen tuna »

Arkadaşlar yokmudur bu konuda bir bilgisi olan
nightwolfcem
Üye

Mesaj gönderen nightwolfcem »

Mümkün olduğunu sanmıyorum.
Kullanıcı avatarı
ByDeniS
Üye

Mesaj gönderen ByDeniS »

Olurmu olmazmı bilmiyorum ama aklıma şöyle bir fikir geldi.

Form'lar transparan yapılabiliyormu ?? = Evet.
Peki transparan yapılan bu formun içindekilerde onunla beraber transparan oluyormu ?? = Evet
Delphide herkez bilirki form'içinde form gömme (frames) olayı var. Frame ettiğin forma istediğiniz yerleştirip frame edilen formu transparan yapabilirsen ki (bu ne kadar mümkün bilmiyorum) sanırım isteğin olabilir.
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·
Kullanıcı avatarı
tuna
Üye

Mesaj gönderen tuna »

ByDeniS yazdı:Olurmu olmazmı bilmiyorum ama aklıma şöyle bir fikir geldi.

Form'lar transparan yapılabiliyormu ?? = Evet.
Peki transparan yapılan bu formun içindekilerde onunla beraber transparan oluyormu ?? = Evet
Delphide herkez bilirki form'içinde form gömme (frames) olayı var. Frame ettiğin forma istediğiniz yerleştirip frame edilen formu transparan yapabilirsen ki (bu ne kadar mümkün bilmiyorum) sanırım isteğin olabilir.
Formlar transparan olunca içindekiler transparan olmuyorki. Ha eğer opaq değerinden bahsediyosanız evet formdaki tüm nesneler opaq değeri düşürülünce form ve formun üzerindeki nesneler hayalet gibi görünmeye başlıyor. Ama benim istediğim bu değil. Benim istediğim gridin arka planının yani o beyz olan yerinin transparan olması.