Windows 7 de firebird bağlantısı yapamıyorum. Güvenlik duvarını falan katayıorum ama olmuyor. Bildiğim ne varsa yaptım olmuyo. firebird in 32 veya 64 olmasıyla alakası var mıdır sizce ?
Unsuccessful execution caused by an unavailable resource
unavailable database
Windows 7 ve firebird
Windows 7 ve firebird
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
Re: Windows 7 ve firebird
vista ve windows 7'de direk diskten kullanım olmuyor, tcp/ip üzerinden bağlantı kurmanız lazım. yani "c:\ornek.fdb" yerine "127.0.0.1:c:\ornek.fdb" gibi bağlanmanız lazım.
Kolay gelsin.
Kolay gelsin.
Re: Windows 7 ve firebird
Hocam benim bilgisayarda (Windows 7) direk diskten çalışıyor. "Administrator" dışında kullanıcım olmadığı için muhtemelen.
Computer --> Manage --> Services'e girip FireBird Server --> Properties'te "Log On" bölümünde "Allow service to interact with desktop" check etmek gerekiyor olabilir.
Benzer sorun MS-SQL Server için geçerliydi. Direk "C:\" klasörü içinde (veya bazı klasörlerde) veritabanı oluşturulamıyordu. Aynı işlemi yapınca düzelmişti.
Kolay gelsin.
Computer --> Manage --> Services'e girip FireBird Server --> Properties'te "Log On" bölümünde "Allow service to interact with desktop" check etmek gerekiyor olabilir.
Benzer sorun MS-SQL Server için geçerliydi. Direk "C:\" klasörü içinde (veya bazı klasörlerde) veritabanı oluşturulamıyordu. Aynı işlemi yapınca düzelmişti.
Kolay gelsin.