sorgu için böyle bir kod var mı.?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
sorgu için böyle bir kod var mı.?
S.A.
Merhaba ben şöyle bir kod var mı veya bu işlem nasıl yapılır öğrenmek istiyorum.
Mesela bir kişiye ait bir id var ve aynı tabloda fiyat diye bi alan var.
ben db de şu sorguyu nasıl yaparım.
form.create olayında
eğer db deki kayıtlar arasında edit in içindeki id ye uyan fiyatı edit2 ye yaz.
bunu nasıl sorgu halinde yazabilirim bana bu konuda yardım edermisiniz.?
@freeman35
her satırdan sonra boşluk vermene gerek yok
S.A. ve Merhaba ?
Selamın Aleyküm ü yani Allah'ın selamını uzun uzun yazmaktan üşenenleri uyarmaktan sıkılmıyacağım (HERKESE SÖYLÜYORUM)
Merhaba ben şöyle bir kod var mı veya bu işlem nasıl yapılır öğrenmek istiyorum.
Mesela bir kişiye ait bir id var ve aynı tabloda fiyat diye bi alan var.
ben db de şu sorguyu nasıl yaparım.
form.create olayında
eğer db deki kayıtlar arasında edit in içindeki id ye uyan fiyatı edit2 ye yaz.
bunu nasıl sorgu halinde yazabilirim bana bu konuda yardım edermisiniz.?
@freeman35
her satırdan sonra boşluk vermene gerek yok
S.A. ve Merhaba ?
Selamın Aleyküm ü yani Allah'ın selamını uzun uzun yazmaktan üşenenleri uyarmaktan sıkılmıyacağım (HERKESE SÖYLÜYORUM)
Re: sorgu için böyle bir kod var mı.?
sayın @destiny24
ister istemez yazdığın önceki mesajlarıda okudum.şahsi kanâtimi söylüyorum,forumdan yada çevrenden bir arkadaşına bu programı yazdırman hem senin için eziyet olmaktan çıkar hemde bir arkadaş nasiplenmiş olur.
Önceki sorularındanda anladığım kadarıyla kitaptan okunmuş bilgilerle program yazmaya çalışıyorsun.Forumu bilgilerimizi paylaşmak için kurduk, bilgi seviyeyisini de düşürmemenin forumun değerini yükselticeğine inanıyoruz. Bu yüzdende şahsınız nezdinde diğer aklına gelen herşeyi alt yapısı olmadığı halde seviyesinden çok yukarıdakilere ulaşmaya çalışan arkadaşlara önerim, koşmaya çalışmadan önce yürümeyi öğrenmeleri. Dört işlemi bilmekle profösör olmak ancak siyasette gerçekleşebilir.
Amacım rencide etmek değil,yanlış anlaşılmasın
Kolay gele
ister istemez yazdığın önceki mesajlarıda okudum.şahsi kanâtimi söylüyorum,forumdan yada çevrenden bir arkadaşına bu programı yazdırman hem senin için eziyet olmaktan çıkar hemde bir arkadaş nasiplenmiş olur.
Önceki sorularındanda anladığım kadarıyla kitaptan okunmuş bilgilerle program yazmaya çalışıyorsun.Forumu bilgilerimizi paylaşmak için kurduk, bilgi seviyeyisini de düşürmemenin forumun değerini yükselticeğine inanıyoruz. Bu yüzdende şahsınız nezdinde diğer aklına gelen herşeyi alt yapısı olmadığı halde seviyesinden çok yukarıdakilere ulaşmaya çalışan arkadaşlara önerim, koşmaya çalışmadan önce yürümeyi öğrenmeleri. Dört işlemi bilmekle profösör olmak ancak siyasette gerçekleşebilir.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
FreeMan 35.5
hocam bende kücük bir hatirlatma yapayim.
bu hatayi "bazi imamlarimiz da dahil olmak üzere" bir cogumuz farkinda olmadan yapiyoruz.
selam, Selamin aleyküm, selamün aleyküm seklinde bir selam türü yok tur.
Selamu aleykum veyahut Esselamu aleykum denmesi daha dogru dur.
en güzel selam, en uzun olan selam dir. bu hususta Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) hadisi mevcut.
Esselamu daki Es takisi belirlilik takisi dir. asli EL dir. El-Kitabu, El-Selamu seklinde dir. Fakat semsi ve kameri harfler vesilesi ile degisim uygulaninca aradaki L harfi düser ve sin harfine sedde gelir. haliyle Es-Selamu (yani o selam "ki, o'ndaki kasit yüce Allah'in (cc) selami dir") aleykum üzeri(ni)ze olsun anlamina gelir.
karsilik olarak "ve (aleyna) aleykum selam" denilmesi aleykum selam denmesinden daha münasiptir. aleyna daki kasit "hepimizin" dir. burada alti cizilmesi gerekilen husus "vurgulanan din kardesligi dir" yani, müminde "ENE-BEN" lik ölmüs, biz veyahut hiclik kalmistir. daha derine iner isek EMMARE den LEVVAME ye gecis var dir.
arapcada Ü harfi yok tur. I harfi de yoktur.
yani selamIn veyahut selamün hatali kelimeler dir.
Kur'an-i Kerim okurken (istenmeden) yapilan harf hatasindan dolayi, sahisin okudugu sure icerisinde 70 defa Rabbini zikretmek yerine, üvey babasini zikredebiliyor olmasi, harflerdeki dogruluga vermemiz gereken önemi gösterir.
ufak bir hatanin ileriki dönemlerde büyük hasarlar acabilmesinin önüne gecmek amaci ile acizane fikirlerimi tuslara döktüm.
lüzumsuz ise silinmesini arz ederim...
selâm ve dûa ile..
bu hatayi "bazi imamlarimiz da dahil olmak üzere" bir cogumuz farkinda olmadan yapiyoruz.
selam, Selamin aleyküm, selamün aleyküm seklinde bir selam türü yok tur.
Selamu aleykum veyahut Esselamu aleykum denmesi daha dogru dur.
en güzel selam, en uzun olan selam dir. bu hususta Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) hadisi mevcut.
Esselamu daki Es takisi belirlilik takisi dir. asli EL dir. El-Kitabu, El-Selamu seklinde dir. Fakat semsi ve kameri harfler vesilesi ile degisim uygulaninca aradaki L harfi düser ve sin harfine sedde gelir. haliyle Es-Selamu (yani o selam "ki, o'ndaki kasit yüce Allah'in (cc) selami dir") aleykum üzeri(ni)ze olsun anlamina gelir.
karsilik olarak "ve (aleyna) aleykum selam" denilmesi aleykum selam denmesinden daha münasiptir. aleyna daki kasit "hepimizin" dir. burada alti cizilmesi gerekilen husus "vurgulanan din kardesligi dir" yani, müminde "ENE-BEN" lik ölmüs, biz veyahut hiclik kalmistir. daha derine iner isek EMMARE den LEVVAME ye gecis var dir.
arapcada Ü harfi yok tur. I harfi de yoktur.
yani selamIn veyahut selamün hatali kelimeler dir.
Kur'an-i Kerim okurken (istenmeden) yapilan harf hatasindan dolayi, sahisin okudugu sure icerisinde 70 defa Rabbini zikretmek yerine, üvey babasini zikredebiliyor olmasi, harflerdeki dogruluga vermemiz gereken önemi gösterir.
ufak bir hatanin ileriki dönemlerde büyük hasarlar acabilmesinin önüne gecmek amaci ile acizane fikirlerimi tuslara döktüm.
lüzumsuz ise silinmesini arz ederim...
selâm ve dûa ile..
kıdemsiz üye
bilgiler ve tavsiyeler için teşekkür ederim.freeman35 yazdı:sayın @destiny24
Kolay gele
yanlız şöyle bir durum var ben bu siteye girmeden önce delphi hakkında veritabanına ait hiç bir şey bilmiyordum.burda sizlerden öğrendiklerimle kendi başıma ufak tefek şeyler yapıyorum.Kitaptan öğrenilmiş bir bilgi değil benim ki.Zaten kitaptan bir dil öğrenemem ben.Tamam bazı sorularım belki sizler için küçük veya saçma geliyor olabilir ama sonuç olarak bir şeyler öğrenmeye çalışan bir forum kullanıcısıyım.Bunun hoşgörülmesi gerektiğini düşünüyorum.
@ikra arkadaşım kısmen doğru söylüyorsun, fakat bence bunların dışında önemli olan verilen veya alınan selamın gönülden olması.
Ayrıca Selam sadece konuşma veya karşılaşma başında değil ayrılırkende verilir.
@destiny24 sorduğun sorular çok basit olabilir asıl önemli olan arama yapmadan sorman.
@destiny24 sorduğun sorular çok basit olabilir asıl önemli olan arama yapmadan sorman.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

conari yazdı:@ikra arkadaşım kısmen doğru söylüyorsun, fakat bence bunların dışında önemli olan verilen veya alınan selamın gönülden olması.
ben aradığım zaman istediğimi bulamıyorum ki onun için konu içinde açıklamasını yaparak sizlerden yardım istiyorum.
arama yaparken bunları yaptığımda başka şeyler çıkıyor.
Kitaptan dil ögrenemiyorsan, bir an önce program yazmayı bırak. Dilin temellerini bir yana, tüm kütüphane fonksiyonları kitaptan veya benzeri bir kaynaktan okunarak ögrenilir. Bunlar olmazsa, program da olmaz.
Sora sora bagdat bulunur, ama sora sora program yazılmaz.
zaten sora sora program yazmıyorum merak etme sadece takıldığım yerlerde soruyorum.ayrıca kitap okuyarak öğrenemiyorum demekle programcılığın mantığını kitaptan anlayamıyorum demek istedim bazı fonksiyonlar ve ufak tefek kodlar için tabiki kitaba bakıyorum internete bakıyorum yapamadıklarımı soruyorum sadece ama anlamamışsın anlaşılan...emin_as yazdı:Kitaptan dil ögrenemiyorsan, bir an önce program yazmayı bırak. Dilin temellerini bir yana, tüm kütüphane fonksiyonları kitaptan veya benzeri bir kaynaktan okunarak ögrenilir. Bunlar olmazsa, program da olmaz.
hocam kismen derken?conari yazdı:@ikra arkadaşım kısmen doğru söylüyorsun
rica etsem yanlis olan kismin altini cizebilirmiyiz?
kıdemsiz üye
arkadaşlar şu Allah'ın selamı konusunu sohbet kısmında devam edin.
@destiny24 nin sorununa burda cevap vermek isteyenler versin.Sakın ha kimseyide hakir görüp küçümsemeyin, Ben şahsı hedef almadım okuyan herkese söylemeye çalışırım.anlayana oda ayrı konu.
Bir kişinin bir şey bilmesi onu üstün yapmaz aksine sorumlu yapar, bunu hem diğerlerine aktarması gerekir hemde bu vebali taşıması gerekir.
ben forumun seviyesini düşürmeyelim derken her aklına gelen üye olup soru sormasın. Edit1 le edit2 yi toplasın sonrada db ye gösün gibi sorları görürsem sileceğim.Sıradan bir forum değiliz.Bunun böyle olmasının sebebi birbirimize olan saygımız,sevmek zorunda değilsiniz,ama saygı duymak zorundasınız.
@destiny24 üç hafta önce sip yerine sto yazmışım abartısız olarak iki gün toplam 21 saat bilgisayar başında mesai harcadım. 1984 den beride program yazarım. Hocam dediğim kişiden bir gün bir şey istemiştim tuttu bana kodu verdi kağıdı yüzüne çarptım, "senden bunu vermeni istemedim bana anlat dedim"demiştim. sanırım anlatabildim. bildiğin kadarıyla uğraş, ama yeni birşeyler üretemiyorsan yani çözüm üretim deneyemiyorsan durumun ümitsiz demektir.
Kolay gele
@destiny24 nin sorununa burda cevap vermek isteyenler versin.Sakın ha kimseyide hakir görüp küçümsemeyin, Ben şahsı hedef almadım okuyan herkese söylemeye çalışırım.anlayana oda ayrı konu.
Bir kişinin bir şey bilmesi onu üstün yapmaz aksine sorumlu yapar, bunu hem diğerlerine aktarması gerekir hemde bu vebali taşıması gerekir.
ben forumun seviyesini düşürmeyelim derken her aklına gelen üye olup soru sormasın. Edit1 le edit2 yi toplasın sonrada db ye gösün gibi sorları görürsem sileceğim.Sıradan bir forum değiliz.Bunun böyle olmasının sebebi birbirimize olan saygımız,sevmek zorunda değilsiniz,ama saygı duymak zorundasınız.
@destiny24 üç hafta önce sip yerine sto yazmışım abartısız olarak iki gün toplam 21 saat bilgisayar başında mesai harcadım. 1984 den beride program yazarım. Hocam dediğim kişiden bir gün bir şey istemiştim tuttu bana kodu verdi kağıdı yüzüne çarptım, "senden bunu vermeni istemedim bana anlat dedim"demiştim. sanırım anlatabildim. bildiğin kadarıyla uğraş, ama yeni birşeyler üretemiyorsan yani çözüm üretim deneyemiyorsan durumun ümitsiz demektir.
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
FreeMan 35.5
FreeMan 35.5