TCPClient & TCPServer Hakkında ! [Çözüldü]
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
TCPClient & TCPServer Hakkında ! [Çözüldü]
Merhaba arkadaşlar cevaplar için öncelikler teşekkür ederim.
TCPClient ve TCPServer vasıtasıyla veri alış verişi gibi birşey yapıyorum mesela bir button vasıtası ile clientten server'e bir text yolluyorum ilk yolladığım gidiyor ama ilk yolladıktan sonra ikinciyi yollamaya kalktığımda gitmiyor. Hata eventlerine messageler koydum durumu anlayabilmek için şöyle birşeyler karşılaştım. İlkinde yolluyor serverde alıyor başarılıyor. İkincide yolluyor ama server almıyor. Üçüncüde yolluyor sonra hata veriyor ve server yine almıyor. Disconnect eventinede messages koydum ama disconnect olmuyor. Neden olabilir benmi hata yapıyorum acaba.
TCPClient ve TCPServer vasıtasıyla veri alış verişi gibi birşey yapıyorum mesela bir button vasıtası ile clientten server'e bir text yolluyorum ilk yolladığım gidiyor ama ilk yolladıktan sonra ikinciyi yollamaya kalktığımda gitmiyor. Hata eventlerine messageler koydum durumu anlayabilmek için şöyle birşeyler karşılaştım. İlkinde yolluyor serverde alıyor başarılıyor. İkincide yolluyor ama server almıyor. Üçüncüde yolluyor sonra hata veriyor ve server yine almıyor. Disconnect eventinede messages koydum ama disconnect olmuyor. Neden olabilir benmi hata yapıyorum acaba.
En son ByDeniS tarafından 23 Ağu 2010 11:30 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
·•· Bilgi Güçtür ! Bu Gücü Hisset ! ·•·
Re: TCPClient & TCPServer Hakkında !
kodları paylaşırsanız daha iyi anlarız.
Server :
Server formunda bu buttona bir kere basıyorum.
Client :
Bağlantıyı bir kere yapıyorum devamında tek yaptığım yollamak.
Server Eventler :
Client connect eventleri başarılı sendto eventide başarılı error eventide başarılı disconnect yok ama hata veriyor. İlk gönderilen gidiyor ikinci gönderilende gidiyor görünüyor ama gitmiyor üçüncü gönderilen gidiyor görünüyor gitmiyor ve hata veriyor devamı aynı şekilde gidiyor görünüyor gitmiyor hata veriyor.
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.ServerAcClick(Sender: TObject);
begin
TCPServer1.Active:=False;
TCPServer1.LocalPort:='20000';
TCPServer1.Active:=True;
end;
Client :
procedure TForm1.ServereBaglanClick(Sender: TObject);
begin
TCPClient1.Active:=False;
TCPClient1.RemotePort:='20000';
TCPClient1.RemoteHost:='192.168.2.202';
TCPClient1.Active:=True;
end;
procedure TForm1.ServereGonderClick(Sender: TObject);
begin
TCPClient1.Sendnl('TEST');
end;
Server Eventler :
procedure TForm1.TcpServer1Accept(Sender: TObject;
ClientSocket: TCustomIpClient);
begin
Memo1.Lines.Add(ClienctSocket.Readln() + ' Geldi');
end;
nasıl bir hata veriyor, hata mesajı nedir, client tarafta mı server tarafta mı veriyor .......?
Kullandığınız hangi delphi sürümü bilmiyorum ama delphi 7 içinde gelen companentler nt tabanlı xp de sorun yapıyordu. indy bileşen setindekileri deneyin.
Client tarafından hata geliyor ama normal işleyişte bir hata yok Error eventini kullanarak hata olduğunu anlıyorum Program bir hata vermiyor delphinin kısdığı bir kod satırıda yok anlayamadım ben bu işi. Error eventi boşken hiç bir hata vermiyor evente ben ShowMessage('HATA'); diye yazdım ondan sonra hata olduğunu anladım ama hatayı bulamadım.
mkysoft : D7 , WinXpSp3 ProEdit
idTCPClient ve idTCPServer'den bahsediyorsanız binding olaylarını anlayamadığım için onları kullanamıyorum. Binding ip ALL yani 0.0.0.0 yapıyorum Portu Any yani 0 yapıyorum olmuyor portu değiştirip kendim belirliyorum yine olmuyor araştırma yaptım yapıyorum onlar hakkında henüz bir makale bulamadım.
mkysoft : D7 , WinXpSp3 ProEdit
idTCPClient ve idTCPServer'den bahsediyorsanız binding olaylarını anlayamadığım için onları kullanamıyorum. Binding ip ALL yani 0.0.0.0 yapıyorum Portu Any yani 0 yapıyorum olmuyor portu değiştirip kendim belirliyorum yine olmuyor araştırma yaptım yapıyorum onlar hakkında henüz bir makale bulamadım.
server tarafında serversocketi free veya close etmiş olabilirsiniz
Serversocketin eventlerini gözden geçirin kodlarınız sade ve yukarıdaki gibi ise bir şey diyemeyeceğim
kodlarınızı tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum şimdilik
TidTCPClient/Server socket bileşenleri yerine Tserversocket/Tclientsocket bileşenlerinden kullanırsanız daha verimli olur
Serversocketin eventlerini gözden geçirin kodlarınız sade ve yukarıdaki gibi ise bir şey diyemeyeceğim
TidTCPClient/Server socket bileşenleri yerine Tserversocket/Tclientsocket bileşenlerinden kullanırsanız daha verimli olur
http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=DaysBetween
http://www.neonhaber.com/Static/mega-co ... index.html
www.delphican.con
Function PARSE( text, ilk, son:String ): String; //
begin
Delete(Text, 1, pos(ilk, Text) + Length(ilk)-1);
Result := Copy(Text, 1, Pos(Son, Text)-1);
end;
www.delphican.con
begin
end;
Hayır bir free olayı yok gerçekleşmiyor kodlar sadece yukarıdaki gibi.Commandx yazdı:server tarafında serversocketi free veya close etmiş olabilirsiniz
TServerSocket ve TClientSocket bileşenleri bir makale üzerinde kullanmaya bende karar verdi ama bu bileşenler bende yok ne yazıkki anlamadım bu durumdan birşey. İnternet tab'ında TCPClient ve TCPServer var ama TServerSocker ve TClientSocket yok properties'ten tek tek aradım taradım böyle bir bileşen hide olarakda yok bende, D7 kullanıyorum bu arada.
/bin/dclsockets70.bpl Delphi 7 kullanıyorsanız
/bin/dclsockets90.bpl for Delphi 2005 kullanıyorsanız
/bin/dclsockets100.bpl for Delphi 2006 kullanıyorsanız bunların altında bulunan komponentleri install etmeniz gerekiyor
Delphideki yukarıda olan component/install Component menüden browse düğmesine basıp ordanda Bin klasöründeki kırmızılı olanları instal edeceksiniz
Daha sonra o Socketler Komponent paletinde Internet Tabı altına kendiliğinden yerleşecektir.

/bin/dclsockets90.bpl for Delphi 2005 kullanıyorsanız
/bin/dclsockets100.bpl for Delphi 2006 kullanıyorsanız bunların altında bulunan komponentleri install etmeniz gerekiyor
Delphideki yukarıda olan component/install Component menüden browse düğmesine basıp ordanda Bin klasöründeki kırmızılı olanları instal edeceksiniz
Daha sonra o Socketler Komponent paletinde Internet Tabı altına kendiliğinden yerleşecektir.

http://www.delphibasics.co.uk/RTL.asp?Name=DaysBetween
www.delphican.con
begin
end;
www.delphican.con
begin
end;
Hayır ne yazıkki gösterdiğiniz öğeler bende yok 
Kaldırıp tekrar kurdum ama yine yok.

ilk kurulumda yüklü gelmiyorlar zaten. @Commandx in bahsettiği şekilde dclsockets70.bpl paketini install ettiniz mi?ByDeniS yazdı:Hayır ne yazıkki gösterdiğiniz öğeler bende yok
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...
forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...
yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Bende arkadaşımızın bahsettiği dosyayı yükledim zaten ama yine yok tekrar propertiesten gözden geçirdim hide olarak ta gelmemiş. :s
Wiew / Component List'ten aratsanız bir de? belki başka bir yere gelmiştir.
Batuhan TAŞDÖVEN
'Yükseldikçe küçülen bir uçurtma..'
Hayır onuda denedim bpl dosyasından silinme gibi bir ihtimali varmı diyeceğim kaldırıp tekrar kurdum ama yine gelmedi. Kurulumdan şüpe edip rave rapor bileşenini kurdum kuruluyor ama o ne kuruluyor neden bir yerde birşey beliriyor.qamyoncu yazdı:Wiew / Component List'ten aratsanız bir de? belki başka bir yere gelmiştir.
http://rapidshare.com/files/414692214/dclsockets70.rar
Delphi 7 var bende eğer sende de öyleyse socketlerin olduğu dclsockets70.bql dosyası. Bunu dene bakalım bir de.
Delphi 7 var bende eğer sende de öyleyse socketlerin olduğu dclsockets70.bql dosyası. Bunu dene bakalım bir de.
Batuhan TAŞDÖVEN