EL TERMİNALİ

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Merak
Üye

EL TERMİNALİ

Mesaj gönderen Merak »

Arkadaşlar merhaba.
Aranıza yeni katıldım. Şirkette, Skorpio marka el terminali kullanıyoruz. Bu cihazla sayım yapmak istiyoruz ancak içinde sayıma uygun bir program yok. Bu cihaza, kullandığımız sistemden çektiğimiz ve Excel'e attığımız stoğu nasıl yükleriz? Barkod okuttukça stokla karşılaştırması gerekiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
akineton
Üye

Re: EL TERMİNALİ

Mesaj gönderen akineton »

evet güzel bir uygulama olur. zamanında bu tip programları birisi söylemişti bana ama pek fazla üstüne düşmemiştim. uğraşılırsa ortaya güzel şeyler çıkabilir..
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

http://www.xs4all.nl/~itsme/projects/xda/tools.html

Burada el terminali ile ilgili her türlü bilgiyi alabileceğin ve dosya transferi yapabileceğin dos komutları var bir incele. Bunlar RAPI diye geçer ayrıntılı olarak aratabilirsin.
Dosya göndermek için pput ve almak için de pget ile işlem yapıyorsun.
akineton
Üye

Mesaj gönderen akineton »

yalnız benim anlamadığım nokta şu o tür terminalleri pc ye nasıl bağlıyorlar ( comport,ethernet, usb ) ... ahangisi..??
Merak
Üye

Mesaj gönderen Merak »

Sayın orhancc, belirttiğiniz linki inceleyeceğim.
Sayın akineton, cihazı usb ile bağlıyoruz.
Teşekkürler arkadaşlar.
Merak
Üye

Mesaj gönderen Merak »

Sayın orhancc, belirttiğiniz linke girdim ancak İngilizce olduğu için bir şey anlamadım. Ayrıca ben program konusunda çok iyi değilim. Bu nedenle Türkçe ve anlayabileceğim sadelikte başka önerebileceğiniz bir yer var mı?
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

pget ve pput dosyalarını programınızın yanına kopyalıyorsunuz ve aşağıdaki şekilde de veri transferi yapabilrisiniz

Kod: Tümünü seç

procedure TFAna.MobileVeriAl;
begin
  if ShellExecute(0, nil, 'pget \Program Files\Sulama\data\VeriTabanim.sdf' ,nil, nil, SW_HIDE) <=32 then
   Application.MessageBox('El Terminalinden Bilgi Alınamadı','Hata',MB_OK + MB_ICONERROR );
end;

procedure TFAna.MobileVeriGonder;
begin
 if  ShellExecute(0, nil, 'pput -f VeriTabanim.sdf \Program Files\Sulama\data\', nil, nil, SW_HIDE)  <=32 then
   Application.MessageBox('El Terminale Bilgi Gönderilemedi','Hata',MB_OK + MB_ICONERROR );
end;
Merak
Üye

Mesaj gönderen Merak »

Sayın orhancc, dediğinizi yapmak için linke tekrar girdim ancak pget ve pput dosyalarını indirmeyi beceremedim. Rica etsem bu programları indirebileceğim linki yazar mısınız? Kusura bakmayın, henüz çok acemiyim. :)
Merak
Üye

Mesaj gönderen Merak »

Sayın orhancc, dosyaları bilgisayarıma indirdim, çok teşekkür ederim. Gönderdiğiniz zip dosyasının içindeki pget ve pput dosyalarını direk el terminaline mi yükleyeceğim? Bundan önce yapmam gereken bir şey var mı? Yapmam gerekenleri adım adım yazarsanız sevinirim. Henüz çok acemi olduğum için yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum.
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

El Terminaline değil bilgisayarında duracak el terminaline aktarma yapacağın programın yanında olacak bu ikisi.
Merak
Üye

Mesaj gönderen Merak »

Cihaz yeni geldi ve henüz içinde sayım için program yok. Biz okutma yaparken cihazda Word dosyası açıp bu dosya içine okutma yapıyoruz ve okutma bitince kaydetip bilgisayara kopyalıyoruz. Rica etsem, mesajınızda; "el terminaline aktarma yapacağın program" şeklinde belirttiğiniz cihazımıza uygun bir program yükleyebilmem için yardımcı olur musunuz?
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

Bununla ne kastettiğini anlayamadım.
Merak yazdı:Rica etsem, mesajınızda; "el terminaline aktarma yapacağın program" şeklinde belirttiğiniz cihazımıza uygun bir program yükleyebilmem için yardımcı olur musunuz?
Merak
Üye

Mesaj gönderen Merak »

1- Bilgisayarımda bulunan Excel dosyamdaki stoklarımı cihaza nasıl yükleyeceğim? Bunun için bir program gerekiyor mu?
2- Ürünleri nasıl, hangi programla okutacağım?
zagerx
Üye

Mesaj gönderen zagerx »

merhabalar
öncelikle skorpio marka el terminallerinden bende kullanıyorum 6 adet ve üzerlerinde windows ce barındırıyor enkolay uygulama içerisindeki uzak masa üstü özelligini kullanarak
halletmektir.

1. adım Pc de elterminalinin ekranına sıgacak ebatta bir arayüz yazıp barkod okutmaları database kaşılaştırmaları vb yapın ben yaptım.
2. Windows 2003 veya sizde ne varsa Programınızı uzak erişimlerde kullanıcıların karşısına drekt gelmesi için ayar yapın. neti araştırın çok basit.
3. Elterminalinden uzak baglantı ile baglanın ve dilediginiz gibi okutun . Unutmayın kullanım alanının tamammını wirles ile donatın. :)

bunları yaptıgınız takdirde sorunsuz çalışacaktır.