EL TERMİNALİ
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: EL TERMİNALİ
Veri akrarımı için windowsun kendi programı var ya onu kullanacaksın ya da diğer yöntemler ile kendin aktaracaksın. Yukarıda linkini verdim.
Ürünleri okutmak için ya hazır yazılmış bir program satın alacaksın ki epey pahalı fiyatları var bu programların ya kendin yazacaksın ya da kendine uygun olarak yazdıracaksın.
Ürünleri okutmak için ya hazır yazılmış bir program satın alacaksın ki epey pahalı fiyatları var bu programların ya kendin yazacaksın ya da kendine uygun olarak yazdıracaksın.
Arkadaşlar, kusura bakmayın, yoğunluktan cevap yazamadım. Yeni program satın alma şansımız yok. Eğer yapabilirsem (sizlerin yardımıyla) bu işi ben halledeceğim, yok eğer olmazsa da mevcut düzene devam etmek zorunda kalacağız. Umarım sizlerin yardımıyla bu işi başarıp çözüme kavuşuruz. 
Sayın zagerx, mesajınızdaki 3 maddeyi nasıl yapabilirim? Sizdeki arayüzü kendi programıma uyarlayabilir miyim?

Sayın zagerx, mesajınızdaki 3 maddeyi nasıl yapabilirim? Sizdeki arayüzü kendi programıma uyarlayabilir miyim?
El Terminaline program yazacaksan bunu en kolay şekilde vb veya c# ile yapabilirsin. Nasıl birşey istediğini biraz daha anlat istersen.
Sayın orhancc, tam olarak yapmak istediğimiz şunlar:
1- İçinde barkod, ürün adı ve stok adetlerinin olduğu stok dosyamı el terminaline yüklemek.
2- Ürünleri okutmak.
3- Terminalin, okutulan her ürünü stokla karşılaştırması.
4- Stok fazlası veya tanımsız ürün varsa sesli uyarı vermesi.
5- Ekranda, okutulan toplam kalem sayısı ve toplam ürün adetini göstermesi.
1- İçinde barkod, ürün adı ve stok adetlerinin olduğu stok dosyamı el terminaline yüklemek.
2- Ürünleri okutmak.
3- Terminalin, okutulan her ürünü stokla karşılaştırması.
4- Stok fazlası veya tanımsız ürün varsa sesli uyarı vermesi.
5- Ekranda, okutulan toplam kalem sayısı ve toplam ürün adetini göstermesi.
o zaman c# ile el terminaline bir program yazabilirsin ve aktarım için de pc ye bir program yazabilirsin ama bunlar epey uğraştırır. Alacağın yardımdan daha fazlası lazım olacak.
Daha önce de yazdığım gibi bu konularda pek iyi değilim, çok acemiyim. Denesem yapabilir miyim yoksa mevcut düzene devam etmekten başka çarem yok mu, ne dersin? 

valla uğraşırım diyorsan sen bilirsin ama pek kolay olmayacak 

Tamam o zaman, şansımı denemek istiyorum. Beni yönlendirir misin? İşe nereden, nasıl başlayabilirim? Ne tavsiye edersin? 

kullandığın el terminali ne ? ona göre emülatör çekmen lazım öncelikle ve visual studio 2010 ile c# 

Kullandığımız cihaz:
Datalogic DL-Skorpio 701-902.
Sayın orhancc, "emülatör çekmen lazım" derken ne kast ettiniz, emülatör nedir? Nereden, nasıl çekebilirim?orhancc yazdı:kullandığın el terminali ne ? ona göre emülatör çekmen lazım öncelikle ve visual studio 2010 ile c#
Sayın zagerx'deki programları alsam benim cihazda kullanabilir miyim? Kendisi de Skorpio kullanıyormuş.
Emülatör denilen şey senin el terminalinin bilgisayar içinde çalışan hali. Yani Visual studio içinde yazdığın programı el terminali olmadan direk emülatör içinde deneyebiliyorsun. Sanal el terminali gibi birşey. Her modelin kendi emülatörü olur bunu ya üreticinin sitesinde bulursun ya da microsoftun kendi emülatörleri var onları kullanabilirsin tabi eğer windows yüklü ise.
Windows'un yüklü olup-olmadığını nasıl kontrol edebilirim? Alt taraftaki başlat menüsünde bulunan programlara girdiğimde, Microsoft Word, Media Player ve Windows Explorer gibi programlar olduğunu görüyorum. Bu Windows var anlamına mı geliyor yoksa başka türlü nasıl kontrol edebilirim?
sen el terminalinin marka modelini ver bakalım. evet windows var ama hangi sürümü o da önemli
Cihazın üzerinde bu yazıyor: