Delphi ile Editor Yapımı

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
bthngks
Üye

Delphi ile Editor Yapımı

Mesaj gönderen bthngks »

arkadaşlar yapmak istediğim php kodlarının düzenleneceği güzel bir editor yapmak hem bunu kendim için yapmak istiyorum hemde yapıp dağıtmak piyasada belki cok var diceksiniz ama kafamdaki koymak istediğim özelliklerde ve sade bir editor yok araştırmam sonucu böyle bir arayışta var şimdi sormak istediklerim şunlar arkadaşlar.

1. Kod Renklendirme Olayını Nasıl Yaparım
2. Klasör Listesi (C:/projeler/websitename/ şeklinde yolunu yazıcak yan tarafda bu yolun içindeki klasörler ve içindeki tüm doysları listelicek)
3. Tab Sistemi (pagecontrol dışında önerebiliceğiniz ücretsiz güzel tab componenti varmı)

bana bu konularda yardımcı olursanız cok sevinirim arkadaşlar.

NOT: Delphi 2010 Kullanmaktayım bunlada ilgili önerileriniz varsa bilmek isterim.
hbilal
Üye

Re: Delphi ile Editor Yapımı

Mesaj gönderen hbilal »

TMS Component Pack v5301r Componentini kurarsan, içerisinde TMS Memo Tabında aradığın bileşen var,
çok uğraşmadan memo olarak ekleyebilirsin.
Kolay gelsin.

Resim
Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Lost Soul »

Ücretsiz olan Jedi bileşen setinde HLEditor bileşeni istediğiniz fazlasıylar yapıyor.
java,php,html,pascal,c ... şeklinde 15 küsür dil için HighLight özelliği var.
bthngks
Üye

Mesaj gönderen bthngks »

Lost Soul yazdı:Ücretsiz olan Jedi bileşen setinde HLEditor bileşeni istediğiniz fazlasıylar yapıyor.
java,php,html,pascal,c ... şeklinde 15 küsür dil için HighLight özelliği var.
Lost Soul Tşk Ederim lakin hightlight özelliğini nasıl vericem bu konuda bana yol gösterirseniz cok sevinirim.