Projenin kullandığı Dll,dosyaların aynı klasörde tutulması.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
neu84
Üye

Projenin kullandığı Dll,dosyaların aynı klasörde tutulması.

Mesaj gönderen neu84 »

Selam arkadaşlar,
Yaptıgım programın kulladıgı componentler dolayısıyla kurulum dosyası oluşturup o componentlerin dll'lerini yada projeye ait dosyaları yüklemem gerekiyor. Yaptım oluyor, gerekli dllleri system klasörüne atıyor. Ancak sorun şu ki, delphi olmayan bir bilgisayarda, o programımın kurulumunu yapmadan sadece klasörünü alıp kullanmam lazım. ama kurulum olmayınca dll leri yada ona benzer şeyler register yada system klasörüne atmıyor, ama benim bütün kullanacgım dll'lerin dosyaların filan uygulamamla aynı klasörde olması gerekiyor, ama koydugum dllleri görmüyor ugyulama. mutlaka system klasörünün içine yada setup yapmak zorunda kalıyorum. Mydac componentini kullanmıştım. bunun için dac120.bpl,mydac120.bpl,rtl120.bpl dosyalarını uygulamala aynı klasörü içinde tutmam lazım kurum yapmadan çalışması için, ama klasöre koydugumda görmüyor program bu dosyaları, system klasörüne atınca çalışıyo.. neden görmüyor olabilir sizce?
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Projenin kullandığı Dll,dosyaların aynı klasörde tutulma

Mesaj gönderen mkysoft »

programı yazanlar o şekilde yazmış olabilir. zaten diyorsunuz yanına koyunca çalışmıyor diye.
neu84
Üye

Mesaj gönderen neu84 »

mkysoft yazdı:programı yazanlar o şekilde yazmış olabilir. zaten diyorsunuz yanına koyunca çalışmıyor diye.
Anlıyorum ancak programı ben yazdım, ama öyle aynı klasörüde tuttugum bişey olmadı yazarken. sadece bildiginiz delphinin içindeki componentleri kullandım sadece forma sürükleyip.. onun dışında başka bişey yapmadım componentler için? yapmam gerekirmiydi? yani programımın onları aynı klasörde görebilmesi için yapılacak bişey var mı?
Kullanıcı avatarı
unicorn64
Üye

Mesaj gönderen unicorn64 »

project->options dan build with runtime packages seçeğini kaldırıp tekrar derlediğinizde bpl dosyalarını setupa eklemenize gerek kalmaması lazım...
bazen yükselmek için önce dibi görmek gerekir...

forumda soru sormadan önce bakılmalı bence
daha fazlası için...

yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışanlar için, tökezleyip düşmek kaçınılmazdır...

Resim
neu84
Üye

Mesaj gönderen neu84 »

unicorn64 yazdı:project->options dan build with runtime packages seçeğini kaldırıp tekrar derlediğinizde bpl dosyalarını setupa eklemenize gerek kalmaması lazım...
Baktım ona seçilmemiş durumdaymış zaten, ama olmuyor.
neu84
Üye

Mesaj gönderen neu84 »

hala deniyorum olmuyo arkadaşlar, bi çözüm yolu bilen yokmu.. :( :(