Arkadaşlar burada medula ,HBYS ve soap, web servisleriyle uğraşan epey uzman arkadaşa rastlıyorum. Sizlere bir sorum olacak.
Biliyorsunuz sistemin çalışması çok sorunlarla dolu. Özellikle eczanelerde reçete girmek insanı zamanla ruh hastası yapacak düzeylere geliyor. Mesai saatlerinde ( 09:00 18:00) kesilmeler çok fazla. Birden çok sayıda makina varsa mesela (aynı modemden çıkış yapan) tüm makinalar aynı performansta çalışmıyor. Biri normal bağlanırken diğerleri kesintiye uğrayabiliyor.. Sorum şu: Karşı sistemde böyle bir filtreleme mümkün müdür. Yani "her ip den tek makina bağlanacak" gibi bir kural konuyor olabilir mi? TCP/IP ile ilgili ayrıntılı bilgi verebilecek ve medula hakkında açıklayıcı yorumlar yapacak arkadaşları zevkle dinleriz burada..
Medula ve TCP/IP ile ilgili
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: Medula ve TCP/IP ile ilgili
Zaten tek ip ile bağlanıyorsun diğer pc leri özelliklerinden ayırt edebilirler ve evet o tarz filtreler koyabilirler pek zor değil.
ben hastanede aynı ip den 60 tan fazla bilgisayar ile bağlanıyorum.varyemez yazdı: Sorum şu: Karşı sistemde böyle bir filtreleme mümkün müdür. Yani "her ip den tek makina bağlanacak" gibi bir kural konuyor olabilir mi? TCP/IP ile ilgili ayrıntılı bilgi verebilecek ve medula hakkında açıklayıcı yorumlar yapacak arkadaşları zevkle dinleriz burada..
her makine için ip yani internet aldığımı düşünürseniz ne olur.
bir internet ücreti ödemem gereken yerde 60 internet ücreti ödemem gerekecek.
buda çok zor. (hastane yönetimine internet için bir tane daha hat aldırana kadar canım çıktı sen 60 hattan bahsediyon)

özellikle HBYS lerde merniz sorguları ip üzerinden yapılıyor. her ip için ayrı şifre almanız gerekecek buda zahmetli bir iş.
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
Forumun 365. Üyesi
Hiç Bir Şey İnsan Kadar Yükselemez ve Alçalamaz
Erkan ÇAĞLAR
@Alucard kardeş , benim dediğim eczanelerin bağlandığı http://medeczane.sgk.gov.tr/eczane adresi. TR de 24 bin eczane farzedersek ve her eczanede 3 makina dersek aynı anda 60 bin login eder bu.. Tabii ki yoğunlaştığı zamanlarda böyle bir kısıtlama yoluna gidebilirler mi diye düşündüm. Elbette her makinaya ayrı bir hat düşüncesi uçuk birşey.
Peki sizde nasıl bu kesintiler , canınızdan bezdirmiyor mu? Bizde direkt parayla ilgisi olduğundan çok önem kazanıyor. Hastaya provizyon almadan ilacını verip göndersen bir türlü , vermesen ayrı dert.
Peki sizde nasıl bu kesintiler , canınızdan bezdirmiyor mu? Bizde direkt parayla ilgisi olduğundan çok önem kazanıyor. Hastaya provizyon almadan ilacını verip göndersen bir türlü , vermesen ayrı dert.
bende sağlık sektöründe yazılım geliştiriyorum.sizin dediğiniz gibi bi kısıtlama koyduklarını hiç sanmam.80 kullanıcılı yerlerim var .eğer dedğiniz gibi bi filtreleme koysalardı hastanelerin hepsi cortlardı
.sistemdeki yoğunluktan kaynaklı sorunlar .time out sürenizi uzatmayı deneyin .başka da yapacak birşey yok sanırım.