qreport yükleme sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Sarıaslan
Üye

qreport yükleme sorunu

Mesaj gönderen Sarıaslan »

Quick Report, Delphi 7 ile birlikte dağıtılıyor, ancak kurulu olarak gelmiyor. Quick Report"u Delphi 7"ye kurmak için :

1. Component menüsünden Install Packages komutunu verin.
2. Add butonuna tıklatın ve Delphi7\Bin klasöründeki dclqrt70.bpl isimli dosyayı seçin.

şeklinde bir yardım buldum nette. fakat dclqrt70.bpl isimli dosyayı sectigimde. " dclqrt70.dpk not found" diye bir hata alıyorum. birde unit dosyası secmem isteniyor? daha detaylı bir biçimde anlatabilecek varmı? eksik dosya varsa bu dosyaları nasıl tedarik edebilecegimi anlatırmısınız. veyahut qreport tarzında, veritabanındaki kayıtları istedigim biçimde sayfanın istedigim alanında yazdırabileceğim başka bir seçenek varsa anlatırmısınız. teşekkürler.
Sarıaslan
Üye

Re: qreport yükleme sorunu

yokmu yardımcı olabilecek bir arkadas. hala bulamadım.
neu84
Üye

Mesaj gönderen neu84 »

Sarıaslan yazdı:Quick Report, Delphi 7 ile birlikte dağıtılıyor, ancak kurulu olarak gelmiyor. Quick Report"u Delphi 7"ye kurmak için :

1. Component menüsünden Install Packages komutunu verin.
2. Add butonuna tıklatın ve Delphi7\Bin klasöründeki dclqrt70.bpl isimli dosyayı seçin.

şeklinde bir yardım buldum nette. fakat dclqrt70.bpl isimli dosyayı sectigimde. " dclqrt70.dpk not found" diye bir hata alıyorum. birde unit dosyası secmem isteniyor? daha detaylı bir biçimde anlatabilecek varmı? eksik dosya varsa bu dosyaları nasıl tedarik edebilecegimi anlatırmısınız. veyahut qreport tarzında, veritabanındaki kayıtları istedigim biçimde sayfanın istedigim alanında yazdırabileceğim başka bir seçenek varsa anlatırmısınız. teşekkürler.

Eğer kullandığınız Delphi 7 değilse bu şekilde sorun çıkarması dogal. Eğer Delphi 2009 filansa dclqrt120.bpl dosyasını yüklemeniz lazım, dclqrt70.bpl dosyasını bu yüzden bulamıyor olabilir.
Sarıaslan
Üye

yok kardesm delphi 7 kullanıyorum :S hala çözemedim bu problemi 2 gündür uğraşıyorum :S rave editör ilede alıcagım dekont için yazıların yer ayarlarını yapamadım. yaptımda düzen sağlayamadım.
neu84
Üye

Mesaj gönderen neu84 »

Sarıaslan yazdı:yok kardesm delphi 7 kullanıyorum :S hala çözemedim bu problemi 2 gündür uğraşıyorum :S rave editör ilede alıcagım dekont için yazıların yer ayarlarını yapamadım. yaptımda düzen sağlayamadım.
QReport ile bende çalışmayı denemiştim ancak sorun çıktı sürekli. Sana tavsiyem bi de ravereport u dene, mezuniyet projemde bunu kullanmıştım hiç sorun çıkarmıyodu, bi raporu kısacık zamanda oluşturabiliyodum.
Sarıaslan
Üye

neu84 yazdı:
Sarıaslan yazdı:yok kardesm delphi 7 kullanıyorum :S hala çözemedim bu problemi 2 gündür uğraşıyorum :S rave editör ilede alıcagım dekont için yazıların yer ayarlarını yapamadım. yaptımda düzen sağlayamadım.
QReport ile bende çalışmayı denemiştim ancak sorun çıktı sürekli. Sana tavsiyem bi de ravereport u dene, mezuniyet projemde bunu kullanmıştım hiç sorun çıkarmıyodu, bi raporu kısacık zamanda oluşturabiliyodum.
uğraşıyorum rave ile hala ama pek kullanışlı değil yada ben beceremiyorum.