Query1.Open da Stack Overflow Hatası
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Query1.Open da Stack Overflow Hatası
Selam arkadaşlar, query nesnesine bir sql gönüyorum, parametre olarak Depo in ('150','200') gibi bişey veriyorum. normalde çalışıyor sadece bu ifadeyi verince ve gidip 150 yi ve 200ün ikisinide bulamayınca null döndermesi gerekirken stack overflow hatası veriyor. Depo in ('150','250') diyince ve herhangi bi tanesi varsa hiç sorun çıkarmıyo, ama hiç biri yoksa bu hatayı veriyor.. Sebep ne olabilir?
Re: Query1.Open da Stack Overflow Hatası
Açıklama yetersiz olmuş...Hatanın nereden kaynaklandığını bulmak için sorguyu birde sql editörde deneyin eğer bi hata yoksa delphi tarafında sıkıntı var demektir.
Cvp için tşk.. Sql editöründe denedim sorun yok, hata vermiyor sadece hiç bişey getirmiyo, ki ben bunu delphide de bekliyordum ancak bunun yerine hata veriyor. Sorun zaten delphide ancak gariptirki sadece bu hatayı veriyor başka bişi demiyo, ve sadece in içinde verdigim degerler yok ise böyle sorun çıkarıyo, varsa sorun yok çalışıyo düzgün halde..Battosai yazdı:Açıklama yetersiz olmuş...Hatanın nereden kaynaklandığını bulmak için sorguyu birde sql editörde deneyin eğer bi hata yoksa delphi tarafında sıkıntı var demektir.
merhabalar ,
ilgili query de calculated alan kullanıyorsanız onCalcFields olayını kontrol edin, bazen farkında olmadan bu olay metodunda Field tipi Calc olmayan alanlara değer atamaya çalışıyor olabilirsiniz.
iyi çalışmalar.
ilgili query de calculated alan kullanıyorsanız onCalcFields olayını kontrol edin, bazen farkında olmadan bu olay metodunda Field tipi Calc olmayan alanlara değer atamaya çalışıyor olabilirsiniz.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Cevap için tşk.. Baktım o olaya maalesef sorun orda degil, çükü calculated field hiç yok veritabanımda. sorguda bi tek select kısmında kendi elimde adi+' 'soyadi diye iki alanı birleştiriyorum o kadar. pc degiştirdim acaba o pcdeki delphide bi sorun mu var diye bunda da aynı hatayı veriyo. İşin kötü yanı query1.open ı try catch bloguna kooyuyorum, onu bile yoksayıyo catch bloguna düşmüyo, oraya düşse bile işimi görürdü ama program tamamen kapanıyo o hatadan sonra.. Başka ne önerebilirsiniz ???vkamadan yazdı:merhabalar ,
iyi çalışmalar.
Arkadaşlar sorunun ne oldugunu anlamadım ama Query1 in AfterOpen eventına aşagıdaki kodu yazdım öyle hata vermeyi kesti.
Kod: Tümünü seç
if(Query1.IsEmpty)then
begin
exit;
end;