Acil Yardım Bekliyorum......

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kilitli
sadar42
Üye

Acil Yardım Bekliyorum......

Mesaj gönderen sadar42 »

Bir cet programı var birisi mesaj gönderdiginde kutucuk geliyo simge yani simge yani 3-5 saniye için spaceye basmam gerekiyor yadese mesajı göremiyorum bende herkes burda oldugu için arkadaşlarımın bide sürekli aktif olamadıgım için mesajları göremiyorum bende karar verdim şöyle bişey olasını istiyorum

kısaca kücük kutucuk kare şeklind cıkıyo hatta programın bileşenlerinin içinde o simge var yani 3-5 saniye içinde space tuşuna basmam gerekiyor konu bu

buna dirayen şöyle bişey istiyorum 6 gündür ugraşıyorum beceremedim

yazdıgımız yazacagımız program = sohbet programı acık iken cıkan kutucugu algılasın 3 saniye saysın otamatik spaceye bassın böyle bişey istiyorum yani o cıkan simge gitmeden program algılasın ve 3 saniyede spaceye basmasını istiyorum yazacagımız programın acil yardımlarını bekliyorum
sadar42
Üye

Re: Acil Yardım Bekliyorum......

Mesaj gönderen sadar42 »

yokmu yardım... lfn nolur cookk acil..:(
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

cet programı nedir ? yazdığın kodları gösterirsen daha kolay yardımcı olabiliriz.
sadar42
Üye

Mesaj gönderen sadar42 »

benim anlatmak istedigim şu
başka bir bişeyde anlatayım mesela ne olsun metin2 oyunu die bi oyun var balık tutuyosun oltayı attıgında ne zaman gelecegi belli olmayan balık geldi simgesi geliyo o simge gittikten 3 saniye sonra spaceye basman yani oltayı cekmen gerekiyor bende diyorumki yazacagımız program balık geldi simgesini algılasın o simge oyunun bileşenleri içinde var ve simge gidince 3 saniye sonra otamatik space tuşuna basılsın böyle bişey istiyorum nası bişey olur
cok acil yardım bekliyorum bunu oyun için deil herşeyde lazım cok acil.. :/
sadar42
Üye

Mesaj gönderen sadar42 »

arkadaşlar yokmu bi yardım eden acil bi konu... :(
orhancc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen orhancc »

Bunu kendi yazdığın bir program içinde mi yapmak istiyorsun yoksa başka bir programda mı ?
sadar42
Üye

Mesaj gönderen sadar42 »

yok ben program yazmak istiyorum delphi7 programını %40 düzeyde biliyorum tema olarak %100 bileşen olarak %40 tercübem var
ben şöyle bişey yapmak istiyorum programı kendim yapıcam tabi 0 dan program yani
şimdi en basitinden oyunu söyleyeyim oyunda oltayı atıyosun ve ne zaman gelecegi belli olmayan bir balık geldi simgesi geliyo tabi bu simge tek bir simge her zaman bu geliyo balık tutmak istiyorsan simge gittikten 3 saniye sonra space zıplama tuşuna yani basman gerekiyorki.. oltayı cekesin bende şöyle düşündüm programda yazılım o simgeyi algılasın simge gidince otamatikman 3 saniye saysın ve space tuşuna bassın 1 kere bunu istiyorum
sadar42
Üye

Mesaj gönderen sadar42 »

ya ltfn bi bilgi sahibi hocamız yokmu acil.. :((
Kullanıcı avatarı
greenegitim
Üye

Mesaj gönderen greenegitim »

öncelikle forum kurallarını okuyunuz
viewtopic.php?f=2&t=6
(* Mesajınıza uygun ve konuyu özetleyen kısa bir başlık yazın. Acil, Çok Acil, Önemli gibi ifadeler veya konuyla alakasız bir başlık kullanmayın. )
soruna gelince buna benzer şeyleri antivirüs programları yapıyor şu uygulama şu portan internete çıkmak istiyor veya şu program şu dosyaya erişmek istiyor gibisinden senin yapacağın mantıken o resme bir kilit koymak o resmi run eden uygulamalardan diyelim metin2 ise space tuşuna bastır yada metin2 deki bileşenlerlerden hangisi oluyor delphide başka yazılımlara mudahale edebiliyorsun başka bir yazılımın textbox ına mesela ama oradaki olta nesnesinin sınıfı adı? bence metin2 yi bir decompile et sen :D
Mücadele güzelleştirir!
Aeolus
Üye

Mesaj gönderen Aeolus »

Derdini,anlatmak istediklerini daha düzgün bir Türkçe kullanarak ve daha açıklayıcı yazarsan yardım edenler olacaktır.
yusuf
Üye

Mesaj gönderen yusuf »

selam forma 1 adet timer koy süresini ayarla ve şu kodu yaz

procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
var
KeyState : TKeyBoardState;
begin
GetKeyBoardState(KeyState);
KeyState[VK_SPACE]:=1;
end;

end.

Kolay Gelsin
Kullanıcı avatarı
barutali
Üye

Mesaj gönderen barutali »

çıkarttığı pencereyi kontrol altında tutturabilirsin (handle olabilir) pencere çıktıktan sonra da space tuşu gönderirsin..
bir yol da sniffer yapabilirsin programın kullandığı portu dinlemeye alırsın gelen veriyi direk olarak kendi programına aktarırsın
amatör küme programcı :D
Kilitli