s.a. arkadaşlar php ile localde firebird veritabanıma bağlanıp kayıt göster sil ekle gibi işlemleri yapıyorum Firebird PHP Generator sağolsun yalnız bunu bir web sunucusu üzerinde yapmayı düşünüyorum firebird sql destekleyen bir hosting bulamadım yalnız türkiyede hosting firması profesional windows paketlerinden birini aldığımda istek üzerine firebird sql veritabanı kurulacağını söylüyor webde firebird ile çalışan varmı var ise veritabanına uzaktan erişimi sabit bir ip ile yapan varmı yapmak istediğim localde projemle eklediğim kayıtları seçtiklerimi hostumdaki firebirde aktarmak aktardıklarımıda php ile göstermek. (açıkçası php olacağı için windows hosting paketlerinede pek güvenim olmuyor joomla kurarken bile çok uğratırdı beni )
En son greenegitim tarafından 19 Eyl 2011 10:07 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
firebird'e uzaktan erişmek tamamen hostunuza kalmış bir durum. eğer izin verirlerse portu açarlar sizde bağlanırsınız. deticated server alırsanız siz istediğiniz programı kurabiliyorsunuz tabi maliyeti daha yüksek.
eğer firebirde uzaktan erişim izni vermezlerse üzülmeyin. phpden yönetim aracı yazmışlardır. yazmamışlarsada işinizi görecek basit bir şey yapabilirsiniz.
yine verileri aktarırken php üzerinden yapabilirsiniz XML gibi bir mantıkla.
kolay gelsin.
En ucuzu 360$ windows profesional paketin oda firebird kurulu değil istek üzerine kuruluyormuş aldıktan sonra sorun çıkarmı ne olur bilmiyorum firebird için yönetim aracı yazdıklarınıda düşünmüyorum aklım almıyor hosting firmaları için firebird sql i kurmak bu kadar zor işmi napsam türkiyede firebird hosting işini benmi başlatsam
Firebird web için pek kullanılmadığı için hazır firebird kurulu sistem Türkiye için zor. Dolayısıyla çoğu firmada firebird den anlayan elemanda bulmak zor. Buda size maliyet olarak dönüyor tabi. Yurt dışındaki hosting firmaları daha ucuza daha iyi özellikler sunuyor. Araştırmanızı tavsiye ederim
Bu konuyu bende daha önceden detaylı araştırdım. Firebird web de lochal deki kadar stabil değil. Takılmalar filan oluyor onunla uğraşmak ta baya zaman. Oturmuş sistemler var. Web için MySql yada PostgreSQL kullanabilirsin. Türkiye de bir kaç kişi denedi firebird hosting fakat tutmadı. Vps alırsan belki uygun bir çözüm olabilir. Atı alan üsküdarı geçtimi yani? 2000 li yıllara kadar network ortamında sorunsuz çalışan teknolojiler ler önemli idi. Şimdi ise web de sorunsuz çalışan teknolojiler önemli. Yarında mobil ortmlarda sorun suz çalışanlar önemli olacak. Firebird web olayını kaçırdı gibi umarım mobil çağını kaçırmaz.