Delphide program yapımı hakkında

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
qvn_52
Üye

Delphide program yapımı hakkında

Mesaj gönderen qvn_52 »

Merhaba arkadaşlar. Delphide ders programı oluşturma programı yapıyorum. Takıldığım yerler var. Program için gerekli olan bilgilerin kayıt aşamalarını hallettim. Derslik kaydetme, öğretmen kaydetme vs kayıt işlemlerini yaptım. Sql Server veri tabanı kullanıyorum. Takıldığım yer ise ders programı dağıtımı olan kısım. Bu dağıtımı veritabındamı yapsam daha iyi olur yoksa program içerisindemi yapsam daha iyi olur ve dağıtımı yaparken nasıl bir yol izlemeliyim yardımlarınızı bekliyorum. Çok fazla ihtimal olduğu için kafam karıştı biraz. elinde örnek program olan varsa gönderebilirse daha iyi olur. Yardımlarıız için şimdiden teşekkürler.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: Delphide program yapımı hakkında

Mesaj gönderen mkysoft »

forumda arama yaparsanız benzer konuyu daha önce konuşmuştuk viewtopic.php?f=2&t=25224&p=142573

Başlamış olduğunuz konu biraz ağır gelebilir. "Atama problemleri" olarak google'da ararsanız bilimsel kaynaklar çıkacaktır. Yukarıdaki mesajda hazır bir program önermiştim.
ikutluay
Üye

Mesaj gönderen ikutluay »

qvn_52 yazdı:Merhaba arkadaşlar. Delphide ders programı oluşturma programı yapıyorum. Takıldığım yerler var. Program için gerekli olan bilgilerin kayıt aşamalarını hallettim. Derslik kaydetme, öğretmen kaydetme vs kayıt işlemlerini yaptım. Sql Server veri tabanı kullanıyorum. Takıldığım yer ise ders programı dağıtımı olan kısım. Bu dağıtımı veritabındamı yapsam daha iyi olur yoksa program içerisindemi yapsam daha iyi olur ve dağıtımı yaparken nasıl bir yol izlemeliyim yardımlarınızı bekliyorum. Çok fazla ihtimal olduğu için kafam karıştı biraz. elinde örnek program olan varsa gönderebilirse daha iyi olur. Yardımlarıız için şimdiden teşekkürler.
bahsettiğiniz proje haftalık ders dağıtımı projesimidir ?
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
qvn_52
Üye

Mesaj gönderen qvn_52 »

Evet bahsettiğim proje haftalık ders programı hazırlama projesi.
qvn_52
Üye

Mesaj gönderen qvn_52 »

Arkadaşlar yokmu hiç böyle bir proje yapan.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

Bu tür problemlerle uğraşıyorum. Vermiş olduğum linkteki bluekid'de benzer problemlerle uğraşıyor. Elinizdeki problem kapsamlı, çözebilmek için çok şey öğrenmeniz gerkecek. Deyip değmeyeceğine siz karar verin. ASCtime tables programının input/output özelliği var. Programınızla arasında bir veri geçişi sağlayarak onu kullanmanız çok daha kolay olacaktır.
Kendiniz uğraşmak isterseniz http://derindelimavi.blogspot.com/2006/ ... -ilem.html buradan başlayabilirsiniz.