Internetten serverdaki veritabanina erisim

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
mrtblt
Üye

Internetten serverdaki veritabanina erisim

Mesaj gönderen mrtblt »

Merhaba Arkadaslar,

Internet baglantisi muhtemelen cok konusuldu ve bu konusulanlarin hepsini okudum ama genede baglanti yapmayi beceremedim. Baglanti icin statik ip kullaniyorum.

Ekran goruntuleri asagidadir

Baglanti ayarlari bu sekilde
Resim

Rooterdan port yonlendirmesi boyle yapildi ( Firebird'in calistigi server IP 192.168.0.100)
Resim

Buda hata mesaji
Resim

Yardimci olursaniz cok memnun olurum
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Re: Internetten serverdaki veritabanina erisim

Mesaj gönderen aslangeri »

firebirdin çalıştığı makinede güvenlik duvarı açık mı?
Sistemde ayrı bir güvenlik duvarı var mı?
bu server ile senin makinen aynı ağda mı?
servera uzak masaüstü yönlendirmesi yap uzak masaüstü bağlanmayı bir dene bağlanabilecekmisin. (bu işlem bir nevi modemdeki port yönlendirmesini test için.)
aklıma gelen server ile senin aynı ağ üzerinde olduğun ancak dış ip ile bağlanmaya çalıştığın.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
mrtblt
Üye

Mesaj gönderen mrtblt »

Merhaba Hocam,

Server ile ayni ag uzerinde degilim. Putty icin resimde goruldugu gibi 22 numarali port acik ve bilgisayarima putty ile internetten erisebiliyorum. Ayni zamanda winscp ile de sorunsuz erisebiliyorum. Ama firebird'e gelince sorun cikiyor. Gerci bunu daha delphiden denemedim ama IBExpertte olmuyor.

Hatta ayni serverde bile olsam direct ip yazdigimda baglanti olmuyor
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Biraz geç olsa da çözüme ulaşıldı mı acaba? 3050 nolu port açık ve ilgili PC ye yönlendirilmiş mi? Ayrıca PC nin güvenlik duvarı yanında ADSL modemin güvenlik duvarı da kapalı mı?
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
mrtblt
Üye

Mesaj gönderen mrtblt »

Evet cozuldu.

Serveri kuran sahis ADSL modemde bazi ayarlar yapti ve simdi sorunsuz baglanabiliyorum
mrtblt
Üye

Mesaj gönderen mrtblt »

Ama burada Linux ile alakali sorularima pek ilgi gosterilmedi. Acaba buradaki arkadaslar Windows serverle mi calisiyor?

Kullanici kisitlamasi olmayan lisans bedeli odemeden kurdugumuz Linux Server da bugune kadar hicbir sikinti ve eksiklik yasamadik. Simdilik file server ve database server olarak kullaniyoruz.

70-80 kasasi olan alisveris merkezleri Windows Server da lisans maliyetleri ile nasil basa cikabiliyor merak ediyorum.