data fild hesaplaması

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
ACERON
Üye

data fild hesaplaması

Mesaj gönderen ACERON »

Arkadaşlar Data modul olarak IBxpert kullanıyorum delphi 2007 ile çalışıyorum ve bir stok programı hazırladım ürün girişi giriş tarihi ve çıkış ile çıkış tarihlerinde bir sıkıntı yok fakat giren adetten çıkan addeti otomatik olarak çıkartamıyorum görsel olarak resim ekledim lütfen biri bu konuda yardım etsin 1 haftadır beynim patladı he nekadar önem taşır bilmiyorum ben bu konuda çok yeniyim oyüzden sorunumu açıklayıcı bir şekilde anlatacağım.
delphide hazırladığım programda stok tanıtım stok giriş ve çıkış olarak 3 tane formum var kısaca bu şekilde stok kartını tanıtıyorum tanıtıktan sonra bu ürünün girişini yapıyorum Table name : STOK / Fild name /STK_GRS stok giriş kartı ile girdiğim ürünü Stok Çıkış Fild NAme STK_CKS ile çıkıyorum ancak Bir fild daha var Kalan Stok Fild Name KLN_STOK yapma istediğim içlem HAzırladığım Programda STOK tablosunda bulunan STK_GRS fild ine Girillen Stokları STK_CKS Fildin den Çıkınca Otomatik Olarak KLN_STK fild inde Artması Yada azalması Böylece Ben bu Tablo yu DBgride Aktardığımda Giren Çıkan ve KAlan stok HAreketlerini Göreceğimi düşünüyorum Ekte zipli olarak resimleride koydum lütfen bir el atında kurtarın beni bu azaptan :D
Dosya ekleri
foto.zip
(57.53 KiB) 126 kere indirildi
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Re: acil yardım data fild hesaplaması

Mesaj gönderen mkysoft »

trigger kullanarak otomatik güncellenmesini sağlayabilirsiniz. Trigger kullanımını araştırınız.