Free database konusu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ikutluay
Üye

Free database konusu

Mesaj gönderen ikutluay »

Merhaba

Sqlite ile sqlpassdabase componenti sorunsuzca epey kulandım. Son günlerde tuhaf bir hata vermeye başladı.. Dll vs istemeden native olarak derlenecek ücretsiz bir db biliyormusunuz. Mümkünse açık kaynak ve delphi ile sorunsuz.

Aslında istediğim herkesin varsa bilsigisini, fikrini söylemesi
1. Tinydb var. Sorunsuz. Tek file da tutuyor. 100000 civarı kayıtlar için uygun. SQL desteği yok. Artık açık kaynak
2. Sqlite bir dll yetiyor. çoklu kullanım için uygun değil (zaten şu anda konu bu değil). Tek fileda tutuyor. Sql sorgu desteği var. Component desteği kısmen sınırlı. Zeos çok komplike ve yılan hikayesine dönen 7. sürümü bekle babam bekle. delphi 2010 a 6.6 sürümü kurarken bir türlü başarılı olamadım
3. Dbisam güzel ama ücretli bir çözüm. her table ayrı dosyada, sql ve C/S destei var
4. Firebird tek fileda tutuyor. Baist programlar için table temelli erişim sağlayan basit sağlam free bir component seti ufukta görünmüyor. IBOLEDB var dı ama bir ürlü gelişmedi. bazı fieldlara destek vermiyor. Firebird in embedded versiyonuda var.
5. MSDE ve sql express ler. küçük bir adres bank için 80 mb vt kurulumu pek şık olmuyor.
6. Sql compact version. Bununla el terminallerimiz hariç tecrübem yok. kullananlar fikirleri yazsınlar.
7. Postgress, mysql, mysql embedded ise sırasıyla büyüklük,lisans, component desteği konusunda sıkıntılı.
8. DBFformatı destekleyen TDBFcomponenti uzunyıllardır güncellenmedi. VKDBF ve JBDBFcomponentleride delphi 2010 ile sıkıntılı.
9. Diğer bildikleri ise yazma gereği duymadım...

Saygılar hepinize
Kişi odur ki, koyar dünyada bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser./Muhammed Hadimi
http://www.ibrahimkutluay.net
http://www.ibrahimkutluay.net/blog
AhmetNuri
Üye
İletişim:

Re: Free database konusu

Mesaj gönderen AhmetNuri »

Üzerinden çok zaman geçmiş fakat ben yeni gördüm.
Ben Lazarus ve Firebird kullanıyorum.
Lazarus un kendi database componentleri ile.
SqlQuery diye bir şey var.
1 tane bug var onunda bir çözümünü buldum. şu anda normal çalışıyor.
Ahmet DENİZ