Ağda Exe Çalıştırma
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Ağda Exe Çalıştırma
Merhaba arkadaşlar,
Ağdaki bir exeyi ağdaki makinada çalıştıra bilirmiyim ?
Şöyle anlatayım
A(benim makine) B (ağdaki makine)
Ben A dan B deki notepad.exe B daki pc de açtırta bilirmiyim ? ve Kapata bilirmiyim ?
Ağdaki bir exeyi ağdaki makinada çalıştıra bilirmiyim ?
Şöyle anlatayım
A(benim makine) B (ağdaki makine)
Ben A dan B deki notepad.exe B daki pc de açtırta bilirmiyim ? ve Kapata bilirmiyim ?
Re: Ağda Exe Çalıştırma
uzaktan yönetim yapmak istiyorsunuz yani.
pstool diye arattır harici exeler ile komut vererek yapabilirsiniz.
örnek;
pskill [- ] [-t] [\\computer [-u username] [-p password]] <process name | process id>
örnek;
pskill [- ] [-t] [\\computer [-u username] [-p password]] <process name | process id>
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..

WMI kullanarak uzak pc'deki bir programı çalıştırabilirsin. Örnek program.
There's no place like 127.0.0.1
Arkadaşlar cevap için tşkler...
SimaWb sana ekstradan tşk ederim. Bu verdiğin örneği kullanmak için windowsdan uzak masaüstü kurman gerekiyor. Ve kullanıcı adı belirleyip şifre belirlemen gerekiyor. Bana şifresiz bişi lazım. Ve verdiğin örneği uzak masaüstü kurarak yaptım ancak exeyi yinede çalıştırmadı...
SimaWb sana ekstradan tşk ederim. Bu verdiğin örneği kullanmak için windowsdan uzak masaüstü kurman gerekiyor. Ve kullanıcı adı belirleyip şifre belirlemen gerekiyor. Bana şifresiz bişi lazım. Ve verdiğin örneği uzak masaüstü kurarak yaptım ancak exeyi yinede çalıştırmadı...
güvenlik gerekliliğinden dolayı, kullanıcı adı şifre olmadan bir bağlantı kurmanız mümkün değil. kendiniz bir server-client uygulaması yaparsanız, kullanıcı adı şifre gereği kalmaz.
Hocam yaklaşık olarak 100 yakın makina olduğu için teredütüm şudur ki ağda kasılma olasılığı olur diye. Dün gece socketler ile uygulama yazdım. Şimdi diğer bir sorunda serverdan socket ile memo içeriğini yollarken herhangi bir karakter kısıtlaması var mı ? Atıyorum 1000 karaktere kadar veri yollaya bilirsiniz. tarzında. Çünkü memonun içinde yaklaşık olarak 2000 yakın karaktere yakın yazı var hep eksik yolluyor. Acaba utf8 den kaynaklımıdır. yoksa sınırmı vardır ?
Parça parça göndermeyi denedinmi?. Mesela 255 255 şeklinde.
hocam dediğim gibi sınırı varmış. ama ben şunu yapıyorum gereksiz şeyleri siliyorum sorun kalamıyor.
Ama yeni sıkıntlarım var atıyorum 192.168.1.5 bu makinadaki clienti kapattığımda serverda halen bağlı gözüküyor. yeniden aynı pc de açınca clientin bu kez serverda iki tane 192.168.1.5 olan pc gözüküyor. bunun nasıl düzelte bilirim acaba ?
var
i:integer; //Client makina sayısı için
begin
listbox1.Clear;
listbox2.Clear;
listbox3.Clear;
listbox4.Clear;
listbox5.Clear;
listbox6.Clear;
for i :=0 to ServerSocket1.Socket.ActiveConnections-1 do
begin
with ServerSocket1.Socket.Connections do
begin
listbox1.Items.Add(RemoteAddress);
listbox2.Items.Add(inttostr(i));
end;
end;
kullandığım kot budur
Ama yeni sıkıntlarım var atıyorum 192.168.1.5 bu makinadaki clienti kapattığımda serverda halen bağlı gözüküyor. yeniden aynı pc de açınca clientin bu kez serverda iki tane 192.168.1.5 olan pc gözüküyor. bunun nasıl düzelte bilirim acaba ?
var
i:integer; //Client makina sayısı için
begin
listbox1.Clear;
listbox2.Clear;
listbox3.Clear;
listbox4.Clear;
listbox5.Clear;
listbox6.Clear;
for i :=0 to ServerSocket1.Socket.ActiveConnections-1 do
begin
with ServerSocket1.Socket.Connections do
begin
listbox1.Items.Add(RemoteAddress);
end;
end;
kullandığım kot budur
Client kapanırken server'a kapanıyorum diye mesaj gönderebilirsin. Veya her 30 saniyede client server'a online olduğunu belirten bir mesaj gönderir. Server 30 saniye içinde mesajı almassa client'i kapanmış olarak varsayar. Bu mantıkla belki bişeyler geliştirebilirsin.
Server'ın periyodik olarak client'ları kontrol etmesi daha mantıklı. Client PC yada client program normal olmayan yollarla kapandığında server'a mesaj atamadan kapanır, dolayısıyla serverın bundan haberi olmaz.
viewtopic.php?f=2&t=30235
burayı okumanızı da tavsiye ederim.
viewtopic.php?f=2&t=30235
burayı okumanızı da tavsiye ederim.
for i:=0 to serversocket1.Socket.ActiveConnections-1 do
begin
if serversocket1.Socket.Connections<>nil then
begin
listbox1.Items.Add(serversocket1.Socket.Connections.RemoteAddress);
end;
end;
end;
hocam dediğiniz gibi kontrol ettiyorum ama yine çift görüyor
begin
if serversocket1.Socket.Connections<>nil then
begin
listbox1.Items.Add(serversocket1.Socket.Connections.RemoteAddress);
end;
end;
end;
hocam dediğiniz gibi kontrol ettiyorum ama yine çift görüyor
Yazdığın döngü öncesinde listboxların içi boşmu?
Client düzgün bir şekilde kapatılmadığında ServerSocket'İn ClientError event'i tetiklenmiyor mu? Bunu kontrol edebilir misiniz? Bence tetiklenmesi lazım ve aşağıdaki gibi kod işinizi görür:
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.ServerSocket1ClientError(Sender: TObject;
Socket: TCustomWinSocket; ErrorEvent: TErrorEvent;
var ErrorCode: Integer);
begin
if (Socket <> nil) and (Socket.Connected) then
Socket.Close;
ErrorCode := 0;
end;