Sizce FireBird ün Hangi Sürümünü Kullanmalıyım
Sizce FireBird ün Hangi Sürümünü Kullanmalıyım
slmlar kolay gelsin. benim sıkıntım firebird performans problemi şöyleki 12 gb datamız var firebird 2.5 classic kurulu server özelliği win2008 64 bit 14 gb ram var. kullanılan program hastane otomasyon sistemi kullanıcı sayısı azken bir sıkıntı yok ama kullanıcı sayısı fazlalaştıkca sistem kan ağlıyor. sizce firebird sürümü olarak hangisini kullanmalıyım kullanıcı sayısı ortalama 200 civarı.
Re: Sizce FireBird ün Hangi Sürümünü Kullanmalıyım
Merhaba. 3-4 ay önce bende buna benzer bir mesaj atmıştım. laboratuvar otomasyonumda 50 kullanıcıda eskisi kadar hızlı çalışmıyordu yazdığım program. firebird config'de yapılan 1-2 ayar, tanımlanan düzgün indexlerle( meğer primary keyler dışında index tanımlamadığım için (ben mssql gibi kendi düzenliyor bu işleri diye anlamıştım.)) şu an uçuyor programım.eğer firebird.config default durumdaysa kullanılan cpu sayısını ve ram'i ayarlayarak, ve programı siz yazıyorsanız muhakkak indexleri tekrar kontrol ederek kesinlikle performansı arttırabilirsiniz.
ilgine teşkkürler firebird.conf ayarları classic için geçerlimi yada superserver veya superclassic mi kurmalıyım
firebird.conf üçü için de ayrı ayrı ayarlar içerir. Kullanıcı sayısının fazla olduğu vt ler için superclassic önerilir. Ama bu fazla kaçtan fazladır kesin değil.
Ömür Ölmez