Merhaba;
Projedeki formlarda delphinin standart interbase bileşenlerini (IBDataset, IBQuery ) kullanarak tabloya kayıt ekleme, silme, güncelleme ve sorgulama işlemleri yaptıktan sonra formu kapattığımda form memoryden tamamen atılmıyor. Bir miktar artık alan kalıyor ve formu her açıp kapatma işlemi sonrasında memory yükselmeye devam ediyor
Örn:
Formu açmadan önceki memory :1000 KB,
formu açınca memory :1200 KB,
formu kapttığımda memory : 1050 MB.
Bu durumda 50 KB lik bir artık kalıyor.
Formdaki interbase bileşenleri ile ilgili işlemleri iptal edersem sorun kalmıyor.
1- Interbase bileşenlerini runtime da oluşturmuyorum, mevcut bileşenleri forma ekleyerek kullanıyorum.
2- Formun onshow olayında bileşenleri open metodu ile açıp, formun close olayında, close metodu ile kapatıyorum.
Bu konu hakkında çözüm önerisi olan arkadaş var mı?
Interbase bileşenleri ve Memory Leak sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
- sadettinpolat
- Moderator
- İletişim:
Re: Interbase bileşenleri ve Memory Leak sorunu
http://delphiturkiye.com/forum/viewtopi ... wn#p130317
ReportMemoryLeaksOnShutdown ile gercekten memory leak olusup olusmadigina bakabilirsiniz.
interbase bilesenlerinde memory leak var midir bilemiyorum ama free etmediginiz birseylerde buna neden oluyor olabilir.
ReportMemoryLeaksOnShutdown ile gercekten memory leak olusup olusmadigina bakabilirsiniz.
interbase bilesenlerinde memory leak var midir bilemiyorum ama free etmediginiz birseylerde buna neden oluyor olabilir.