Selamun aleykum
Programin bir kisminda islemciyi kasmadan kar ve/veya yagmur efekti vermem gerekiyor.
Internetten bir iki örnek bulup inceledim fakat islemci fazlasiyla zorlaniyor. Efekt de pek iyi görünmüyor.
Hem gercege yakin, hem de directx vb. kullanmadan bu islemi en uygun sekilde nasil gerceklestirebilirim.
Fikri olan var mi?
Kar ve yagmur yagdirma efekti
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Kar ve yagmur yagdirma efekti
kıdemsiz üye
Re: Kar ve yagmur yagdirma efekti
Hocam tesekkür ederim.
Performans sorunundan dolayi bunu delphi ile yapmam sakincali olacak anlasilan.
Flash bunu yapabiliyorken delphi neden yapamiyor buna aklim takilip duruyor.
Performans sorunundan dolayi bunu delphi ile yapmam sakincali olacak anlasilan.
Flash bunu yapabiliyorken delphi neden yapamiyor buna aklim takilip duruyor.
kıdemsiz üye
Branşlaşma diyelim. Ayrıca DirectX, OpenGL vs. 'den uzak durmak isteyen bizatihi siz olduğunuza göre bu savınızda hatalısınız. Delphi'ye haksızlık yapmayalım değil mi ... 

: )))
Hakkinizi helal ediniz.
Opengl ve directx arastirayim.
Hakkinizi helal ediniz.
Opengl ve directx arastirayim.
kıdemsiz üye
Marman hocamın fikrinin birçok avantajı olduğunu hatırlatmak isterim.
1) Directx ile yaparsanız ek kütüphane, kod vb. şeyler epey sizi yoracak ve dosya boyutunu epey arttıracaktır. Flash veya script daha kolay ve az yer kaplar. (Flash sürümlerinde compressler daha gelişti onlarda bir nevi Directx kullanıyor zaten)
2) Bu tür bir yapı ile dilediğiniz zaman değişiklik yapmak kolaydır. ( kar yerine yağmur yapmak istediğinzde uğraşmazsınız)
Tabi bu sadece nacizane fikrimdir.
Saygılar iyi çalışmalar.
1) Directx ile yaparsanız ek kütüphane, kod vb. şeyler epey sizi yoracak ve dosya boyutunu epey arttıracaktır. Flash veya script daha kolay ve az yer kaplar. (Flash sürümlerinde compressler daha gelişti onlarda bir nevi Directx kullanıyor zaten)
2) Bu tür bir yapı ile dilediğiniz zaman değişiklik yapmak kolaydır. ( kar yerine yağmur yapmak istediğinzde uğraşmazsınız)
Tabi bu sadece nacizane fikrimdir.
Saygılar iyi çalışmalar.
Hocam tesekkür ederim.
Önce bi html ile deneyecegim. Istedigim randumani alamazsam directx vb. olaylarini arastiracagim.
Gercege en yakini directx olacak gibime geliyor. Bu islemi gerceklestirmek istedigim form sürekli visible oldugu icin islemciyi ne kadar zorlayacagimi merak ediyorum. Flash kullanmayi bilmiyorum. Bu nedenle seceneklerim arasinda yer almiyor.
Önce bi html ile deneyecegim. Istedigim randumani alamazsam directx vb. olaylarini arastiracagim.
Gercege en yakini directx olacak gibime geliyor. Bu islemi gerceklestirmek istedigim form sürekli visible oldugu icin islemciyi ne kadar zorlayacagimi merak ediyorum. Flash kullanmayi bilmiyorum. Bu nedenle seceneklerim arasinda yer almiyor.
kıdemsiz üye