Merhaba tek tablodan oluşan bir projem için jvdbcombobox kullanıyorum yapıldımı fieldını jvdbcombobox a bağladım burada properties ta listsetings kısmında
Displayfield kısmından yine aynı yapıldımı alanını gösteriyorum sorun şu ki bu alanda aynı değerlerin tekrarının görünmesini istemiyorum
gösterdiği şekil şu şekilde oluyor
ayrı bir query ye bağlaman gerek, SQL ini istediğin gibi yazarsın distinct eklemek gibi. sonuç evet ve hayırdan ibaret se chekbox da kullanabilirsin
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak... Zoru başarırım, İmkansız zaman alır FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
freeman35 yazdı:ayrı bir query ye bağlaman gerek, SQL ini istediğin gibi yazarsın distinct eklemek gibi. sonuç evet ve hayırdan ibaret se chekbox da kullanabilirsin
Kolay gele
bunun gibi 6-7 tane alan içinde jvdbcombobox kullanıyorum her birine ayrı query bağlamak istemiyorum açıkçası burada listsetings kısmında displayfieldın altında filter özeliği var filtera distinct yapamazmıyız yada birtane ayrı query le bağlayıp her bir alan için filter kısmından distinct göstermek için.
o component ı ne kullandım nede hakkında bilgim var, kodu yazan o filter ne kod yazdığına bak yada help i varsa incele. senin düşündüğün daataset e uygulanan filter olmaya bilir.
kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak... Zoru başarırım, İmkansız zaman alır FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!